Standard “Okusi tradicije” dobila dva nova restorana

Standard Okusi hrvatske tradicije primila su dva ova ugostiteljska objekta: Restoran Mon Ami iz Velike Gorice za Okuse tradicije Zagrebačkoga kraja i Restoran Agro etno park Žabac iz Metkovića,...

Standard Okusi hrvatske tradicije primila su dva ova ugostiteljska objekta: Restoran Mon Ami iz Velike Gorice za Okuse tradicije Zagrebačkoga kraja i Restoran Agro etno park Žabac iz Metkovića, za Okuse tradicije doline Neretve.

Standarde su im uručile Rujana Bušić Srpak, predsjednica Savjeta projekta Okusi i Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, a primili su ga Ivica Mijoč i Bruno Ceronja, vlasnici objekata.

U dvadesetpetogodišnjoj tradiciji od prvog dana poslovanje temeljimo na izvornoj namirnici. Dvadeset godina smo uvršteni u 100 vodećih hrvatskih restorana, 3 godine zaredom imamo Michelinovu preporuku. Ljubav i trud koji ulažemo u gastronomiju još jednom će biti potvrđen dodjelom ovog standarda. Misao vodilja našeg poslovanja glasi: „hrvatska namirnica na stolu jamstvo je zdravlja“ istaknuo je Ivica Mijoč iz restorana Mon Ami

Standard Okusi hrvatske tradicije danas na području 13 hrvatskih županija posjeduje više od 130 ugostiteljskih objekata koji u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva tradicijska glavna jela s prilogom.

Dani Okusa hrvatske tradicije u studenom

Nakon jednogodišnje stanke, ovogodišnji nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održati u terminu od 15.-28.11.2021. godine. Kako ističu organizatori u manifestaciju će biti uključeno oko 120 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije.

Oni će gostima kroz 14-dnevno trajanje manifestacije ponuditi najmanje 2 menija sastavljena od lokalnih tradicionalnih jela i to po vlastitom izboru u nekoj od četiri cijenovne grupe: 75,00; 95,00; 125,00; odnosno 195,00 kn.

Novost je i da će se standard Okusi hrvatske tradicije od ove godine dodijeljivati  i vinarima, proizvođačima tradicijskih pića, tradicijskih prehrambenih proizvoda (sir, med…) i namirnica. “Cilj je povezivanje proizvođača i ugostitelja, ali i zajednička izgradnja prepoznatljivosti kvalitete i ponude hrvatskih tradicijskih proizvoda kao bitne sastavnice ukupne eno-gastronomske i turističke ponude” ističu iz agencije DMK Vall 042.

Foto: Restoran Mon Ami

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN