Strože mjere zabranjuju održavanje većeg dijela adventskih programa, ali ne i kulturnih programa

Prema jučer predstavljenim novim strožim mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa, jedna od mjera je i obustavu održavanja sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi. Na pitanje...

Prema jučer predstavljenim novim strožim mjerama za suzbijanje epidemije koronavirusa, jedna od mjera je i obustavu održavanja sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi.

Na pitanje novinara tijekom konferencije za medije, odnose li se nove mjere i na programe Adventa, voditelj Nacionalnog stožera Davor Božinović potvrdio je kako se nove mjere odnose i na adventske sajmove.

Što se tiče mjere obustave gospodarskih i turističkih događanja i sajmova, naravno kako se ta mjera odnosi i na programe adventa” naglasio je Božinović.

No, pojedini kulturni programi odnosno izložbe u muzejskim i galerijskim prostorima te umjetničke izvedbe i programi koji ne uključuju zborno pjevanje mogu se održavati. Upravo na te spomenute izvedbe ne odnose se protuepidemiološke mjere te će dio adventskih sadržaja ipak biti upriličen.

Upravo na kulturni program fokusira se ovogodišnji Advent u Zagrebu. Naravno adventski programi i atmosfera ove godine neće biti niti na tragu dosadašnjem, no uz kulturne programe i posjete muzejima, ipak je moguće održati adventske programe.

Kao što znamo, obustavlja se i rad ugostiteljskih objekata, a danas će biti održan sastanak Vlade s raznim udrugama koje predstavljaju određene gospodarske sektore, kao bi se razgovaralo o kompenzacijskim ekonomskim mjere, a koje će biti predstavljene u ponedjeljak. 

/ / / PREDSTAVLJENE NOVE STROŽE MJERE: ZATVARAJU SE KAFIĆI I RESTORANI, ZABRANJUJU SE SVI JAVNI DOGAĐAJI I OKUPLJANJA S VIŠE OD 20 OSOBA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN