Struka i tržišni razvoj ili politika i status quo? Objavljen natječaj za izbor novog direktora/ce TZ Zadra

Nakon što je dosadašnji direktor TZ Zadra, Ante Rados, podnio ostavku, TZ Zadra objavila je Natječaj za novog U natječaju se navodi kako kandidat mora imati najmanje tri godine radnog iskustva...

Nakon što je dosadašnji direktor TZ Zadra, Ante Rados, podnio ostavku, TZ Zadra objavila je Natječaj za novog

U natječaju se navodi kako kandidat mora imati najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma, da ima završen najmanje specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, da izradi prijedlog svog programa rada turističke zajednice za narednu kalendarsku godinu te govori baem jedan strani jezik.

No u cijeloj priči sve je to manje važno, kao niti diplome  i razna priznanja itd… jedino je važno konkretno tržišno iskustvo, znanje i vizija razvoja. Što je do sada netko napravio, koje je projekte radio i vodio te praktično tržišno iskustvo. Naravno, u cijeloj priči trebali bi pričati o tržišnom razvoju i tržišnim procesima, a ne političkim funkcijama, no sve je do nas. Želimo li tržišni i strateški razvoj ili status quo i inerciju. Ili rastemo ili stagniramo tj. gubimo korak za konkurencijom.

“Moja će biti zadnja” – Dražen Grgurović, predsjednik Turističkog vijeća TZGZ

Zanimljivo je kako je za Zadarski list, zamjenik predsjednika Turističkog vijeća g. Dražen Grgurović, izjavio kako je njegova zadnja kod odlučivanja o novom direktoru/ici TZ Zadra. “Svi govore o tome hoće li se politika umiješati u ovaj natječaj. Naravno da hoće,  ali samo s 50 posto, jednostavno tako je svugdje u svijetu. Taj omjer je uvijek 50:50  jer je struka prilikom odabira kandidata uključena s 50 posto, a politika s 50 i to je  po meni najnormalnija stvar. Ja samo zamjenjujem gradonačelnika na ovoj dužnosti,  nisam iz struke, ali zato u Turističkom vijeću sjede ljudi koji će voditi računa o tome da budući direktor štiti interese turizma, a moja će biti zadnja” izjavio je Grgurović za Zadarski list.

Tko je tu lud? Kakva demokracija, struka, Turističko vijeće kada g.Grgurović kao zamjenik predsjednika Turističkog Vijeća, inače po struci doktor opće medicine te koji i sam izjavi da nije kompetentan i stručan, sam odlučuje tko će biti izabran. Koji je onda i smisao natječaja? Pro forme, kako bi se zadovoljila procedura?

I onda se pitamo kako dalje? Nikako. Jedno je politika, a drugo tržište i strateški razvoj, te upravo na ovom drugom najviše padamo.

U svakom slučaju, rok za podnošenje prijava s dokazima o ispunjavanju uvjeta natječaja je 15 dana od objave Natječaja ( 09.kolovoza.2018 ) u Zadarskom listu, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje – područni ured Zadar i na službenoj stranici TZ grada Zadra.

Prilog: JAVNI NATJEČAJ ZA IZBOR I IMENOVANJE DIREKTOR/ICE TURISTIČKOG UREDA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA ZADRA | 09.08.-23.08.2018.

Povezana vijest:

ANTE RADOS PODNIO OSTAVKU NA MJESTU DIREKTORA TZ ZADRA

Vijesti: