Sustav najma bicikala Nextbike od sada i u dvije općine Virovitičko-podravske županije

Javni su bicikli sve popularniji oblik prijevoza u 19 hrvatskih gradova i općina među kojima su od danas Pitomača i Špišić Bukovica. Na cikloturističkim odmorištima na području navedenih općina...

Javni su bicikli sve popularniji oblik prijevoza u 19 hrvatskih gradova i općina među kojima su od danas Pitomača i Špišić Bukovica. Na cikloturističkim odmorištima na području navedenih općina postavljene su Nextbike stanice za iznajmljivanje klasičnih i električnih bicikala.

Nakon službenog predstavljanja projekta, uslijedila je probna vožnja javnim biciklima. Uzvanicima je najatraktivnija bila jednostavnost korištenja putem besplatne mobilne aplikacije „nextbike“ za jednostavan najam bicikala. Lokalno stanovništvo i svi posjetitelji od danas mogu kombinirati međugradski javni prijevoz i javne bicikle i tako brže i povoljnije putovati. Bicikli se mogu unajmiti na dvije lokacije s terminalima za registraciju, najam i povrat klasičnih i električnih bicikala.

Ministarstvo turizma odobrilo je sufinanciranje projekta koji obogaćuje javni prijevoz te osnažuje destinacijsku ponudu. Sustav javnih bicikala značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem. Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH broji oko 50 tisuća registriranih korisnika koji su ga prepoznali kao najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz.

Na pitanje jesu li u skorašnjem planu i nove lokacije stanica za iznajmljivanje bicikala te koji su planovi širenja poslovanja, Ante Gustin, direktor Nextbike sustava, izjavio je kako je „u planu otvaranje novih gradova kao što su Split i Dugopolje, dok za neke postojeće planiramo dodatno širenje mreže.

Što se tiče pripreme za sezonu, dodao je kako je „većina Nextbike gradova otvorena u travnju, a preostale stanice će biti u pogonu u svibnju. Više od 450 bicikala će biti raspoređeno diljem Lijepe naše.

Postavljanjem stanica za iznajmljivanje bicikala doprinijet će se aktivaciji turističkih potencijala Virovitičko-podravske županije te će ih učiniti dostupnijima ciljanoj skupini korisnika ove odlične usluge.

Više o Nextbike usluzi, kao i popis lokacija stanica za iznajmljivanje možete provjeriti OVDJE.

Izvor / foto: Nextbike

Vijesti: