Terme Sveti Martin prve hrvatske terme s halal certifikatom

U Hotelu Spa Golfer od strane Centra za certificiranje halal kvalitete LifeClass Termama Sveti Martin dodijeljen je halal certifikat, te su se tako Terme Sveti Martin pozicionirale kao prve...

U Hotelu Spa Golfer od strane Centra za certificiranje halal kvalitete LifeClass Termama Sveti Martin dodijeljen je halal certifikat, te su se tako Terme Sveti Martin pozicionirale kao prve hrvatske terme s halal certifikatom.  Ovaj će certifikat tako gostima islamske vjeroispovijesti osigurati trajne i dodatne vrijednosti, dok su Terme Sveti Martin svrstale među «halal friendly» destinacije u Hrvatskoj.

Inače, u 2016. godini Terme je posjetilo 1.757 gostiju islamske vjeroispovijesti, dok je najveći broj gostiju bio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Uvedeni halal certifikat počiva na halal standardima koji se odnose na skup pravila i smjernica za proizvodnju, pripremu, skladištenje, posluživanje, ali i nabavu hrane “Potaknute povećanim brojem dolazaka gostiju islamske vjeroispovijesti, Terme su proces certifikacije započele u lipnju 2016. godine. Tako će zahvaljujući ovom certifikatu svi gosti islamske vjeroispovijesti koji posjete Terme biti sigurni da je gastronomska ponuda u skladu s halalom, a u svakoj sobi će se postaviti strelica koja će pokazivati smjer Meke, tepih za molitvu te Kuran.”  ističu iz Terma Sveti Martin. Također, Terme će sva jela na pansionskim obrocima (doručak, večera), a pripremljena po halal standardu istaknuti posebnim oznakama kako bi s istim upoznali i svoje goste.

halalmartin2

Certifikat je u ime Termi Sveti Martin preuzela direktorica hotelskih operacija Jelena Berečić koja je istaknula da su se Terme opredijelile za halal certifikat u želji da zadovolje očekivanja gostiju koji dolaze s tržišta na kojima je halal način života i svakodnevica. “Širenje tržišta na zemlje pretežito muslimanske populacije sljedeći je korak u tržišnoj ekspanziji Termi, a halal certifikat je sigurno ono što će tome doprinijeti. Koncept halala u velikoj je mjeri u skladu s poslovnom vizijom Termi koja glasi ”Svijet zdravih užitaka”, jer propagira zdravu prehranu, sklad duha, tijela i prirode. Najveći izazov u implementaciji standarda bila je animacija lokalnih dobavljača s kojima Terme imaju sklopljene ugovore s ciljem promocije i podržavanja lokalnog gospodarstva.” riječi su Jelene Berečić.

Ovim certifikatom LifeClass Terme Sveti Martin gostima islamske vjeroispovijesti pružaju jamstvo trajne i dodatne vrijednosti i postaju poželjna nacionalna ali i internacionalna halal destinacija. Halal turizam u Hrvatskoj je uvijek je slabo razvijen, a Terme će u budućnosti postati konkurentna kontinentalna destinacija Hrvatske na rastućem halal tržištu.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN