Terme Tuhelj osvojile nagradu EDEN mreže za projekt Senior Challenge

U rumunjskom gradu Piatra Neamtu održan je 13. sastanak mreže Europskih destinacija izvrsnosti (EDEN), a u sklopu cjelokupnog programa dodijeljene su i EDEN Inovacijske nagrade za 2019. Među nagrađenim...

U rumunjskom gradu Piatra Neamtu održan je 13. sastanak mreže Europskih destinacija izvrsnosti (EDEN), a u sklopu cjelokupnog programa dodijeljene su i EDEN Inovacijske nagrade za 2019.

Među nagrađenim destinacijama je i jedna hrvatska destinacija – Terme Tuhelj, koje su osvojile nagradu u kategoriji „Najbolje prakse u kreiranju ponude za treću dob (silver generation)” za projekt Senior Challenge.

Terme Tuhelj Ponuda za umirovljenike

Prema podacima s web stranice Terme Tuhelj, nagrađeni EDEN program tj. paket za umirovljenike nudi gratis boravak za dvoje djece, ciljajući očito unuke, smještaj u Hotelu Well****, polupansion, domaću večeru sa širokim izborom zagorskih i nacionalnih specijaliteta, ponudom vitalne hrane te posebno pripremljenim jelima na front cooking-u, neograničeno kupanje u bazenima Vodenog planeta, kupanje u Termaliji Relax u Termama Olimiam eograničeno korištenje fitness-a, ogrtač za bazen ili saunu u sobi, animacijski WELL program (kućni ritual, vježbe u vodi s fizioterapeutom, programi za buđenje vitalne energije, vodena zabava na bazenima, radionice u dječjoj igraonici…) itd…

Web Terme tuhelj

Što se tiče cijena paketa za umirovljenike nude se dva paketa. Jedan za 5 noćenja u iznosu 1.326 kn po osobi te drugi za dvija noćenja od 331 kn po osobi i noćenju.

Riječ je o dvodnevnom sastanku koji je organizirala Europska komisija u suradnji s EDEN mrežom i Ministarstvom turizma Rumunjske, a koji je okupio 50-ak sudionika iz 12 europskih zemalja. Sudionici su raspravljali o izazovima i mogućnostima razvoja destinacije u smjeru održivog turizma, potrebi uspostavljanja indikatora i mjerenja održivosti na nacionalnoj, ali i na razini samih destinacija. Raspravljalo se i o važnosti korištenja digitalnih kanala i društvenih mreža u promociji EDEN destinacija, odnosno manje razvijenih i netradicionalnih turističkih destinacija koje počivaju na principima održivog turizma.

Udruga EDEN mreže podupirana je od strane Europske komisije te okuplja pobjednike i finaliste europskih destinacija izvrsnosti iz čitave Europe, a u sklopu mreže se kontinuirano provode natjecanja među članicama. EDEN mreža pokrenuta je 2007. godine te je riječ o najaktivnijoj profesionalnoj mreži netradicionalnih i manje poznatih destinacija održivog turizma Europe.

Vijesti: