Thomas Cook se vraća u igru, ali s novim poslovnim modelom

Thomasa Cook, jedna od najstarijih i najpoznatijih turističkih agencija na svijetu, prošle je godine proglasila bankrot i prekinula sve svoje poslovne operacije. No kako javljaju britanski mediji, Thomas Cook...

Thomasa Cook, jedna od najstarijih i najpoznatijih turističkih agencija na svijetu, prošle je godine proglasila bankrot i prekinula sve svoje poslovne operacije.

No kako javljaju britanski mediji, Thomas Cook se vraća, ali samo kao online putnička agencija. Dakle, Thomas Cook kakav je bio prije možemo zaboraviti, bez jake mreže zrakoplova i hotela, nego od sada samo kao online putnička agencija.

Vlasnik brenda, kineski Fosun, želi oživjeti najstariju britansku turističku tvrtku u roku od nekoliko tjedana kako bi uspio biti u igri na početku rezervacija za sljedeće ljeto.

Fosun je već bio veliki dioničar u TC-u, a prošlog je studenoga platio 11 milijuna funti kako bi otkupio prava da može koristiti logo Thomas Cook-a, web stranicu i račune na društvenim mrežama.

Thomas Cook treba dobiti licencu od regulatora, Uprave za civilno zrakoplovstvo, a kako piše BBC istu bi mogla dobiti u roku od nekoliko dana. Zanimljivo, aktivna je i web stranica, no koja za sada ne otkriva puno toga, osim da se uskoro mogu očekivati neke novosti iz kompanije.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN