Thomas Cook se vratio u igru!

Nedavno smo pisali kako se jedna od najstarijih i najpoznatijih turističkih agencija na svijetu – Thomas Cook vraća u igru, a sada su napokon otvorili svoje krate i opet...

Nedavno smo pisali kako se jedna od najstarijih i najpoznatijih turističkih agencija na svijetu – Thomas Cook vraća u igru, a sada su napokon otvorili svoje krate i opet su aktivni na turističkom tržištu.

Thomas Cook se vratio, ali kroz novi poslovni model – samo kao online putnička agencija. Dakle, Thomas Cook kakav je bio prije možemo zaboraviti, bez jake mreže zrakoplova i hotela, nego od sada samo kao online putnička agencija. Cilj novog vlasnika je uskočiti u igru na početku rezervacija za sljedeće ljeto.

Zanimljivo, novi Thomas Cook nije preuzeo apsolutno nikakve obaveze, niti ima bilo kakve veze s prijašnjom kompanijom, nego se radi o novoj kompaniji. Naime, vlasnik novog brenda je kineska kompanija Fosun Tourism Group, koja je već prije stečaja bila veliki dioničar u TC-u, a prošlog su studenoga platili 11 milijuna funti kako bi otkupili prava da mogu koristiti logo Thomas Cook-a, web stranicu i račune na društvenim mrežama. Tako da za povrat novaca i druge obveze bivšeg TC-a, potrošači se moraju obratiti direktno Upravi za civilno zrakoplovstvo UK-a.

Nažalost, kako je Hrvatska i dalje na britanskoj crvenoj listi, na Thomas Cook stranicama trenutno nema izlistane Hrvatske, nego samo destinacije koje i dalje nisu na crvenoj listi za britanske turiste.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN