Otvoren natječaj za novi autentičan suvenir grada Zagreba – Piece of Zagreb

Aktualni uzlet turizma u Zagrebu te sustavni rad na turističkom proizvodu Zagreba traži projekt koji će unaprijediti kvalitetu Zagreba kao turističke destinacije u pogledu ponude proizvoda suvenirske tipologije te...

Aktualni uzlet turizma u Zagrebu te sustavni rad na turističkom proizvodu Zagreba traži projekt koji će unaprijediti kvalitetu Zagreba kao turističke destinacije u pogledu ponude proizvoda suvenirske tipologije te kreirati dodatni kanal promocije grada Zagreba. Piece of Zagreb/Komadić Zagreba, projekt posvećen otkrivanju novih načina mišljenja i stvaranja autentičnih zagrebačkih suvenira, u organizaciji Dizajn centra Zagreb i Turističke zajednice grada Zagreba, premijerno će biti predstavljen u sklopu nadolazećeg izdanja festivala Design District Zagreb koji će se održati od 13. do 18. lipnja 2017.

U partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zagreba, neprofitno udruženje Dizajn centar Zagreb (DCZ) otvorilo je javni poziv za prijedloge novih zagrebačkih suvenira. Projekt Piece of Zagreb/Komadić Zagreba posvećen je potrazi za novim načinima mišljenja i stvaranja autentičnih zagrebačkih suvenira, uz pomoć interdisciplinarnog pristupa karakterističnog za dizajn. Projekt stremi stvaranju prve sustavne kolekcije dizajniranih suvenira Zagreba, koja će kontinuirano rasti i obnavljati se periodično kroz buduće javne pozive.

Organizator želi postići participativnu izgradnju kolekcije vođenu stručnim kriterijima te inspiriranu dobrim praksama u području, a cilj je doprinijeti čvršćem povezivanju cijele zajednice zainteresirane za inovativnu i suvremenu, vizualnu i materijalnu komunikaciju duha i karaktera grada s lokalnim proizvođačima i poduzetnicima u turizmu. Kao svježi vid turističke promocije Zagreba, projekt cilja na daljnje povećanje vidljivosti Zagreba na europskom nivou, otvarajući nove kanale komunikacije te donoseći nove posebnosti u autohtonoj lokalnoj materijalnoj i duhovnoj kulturi.

Javni poziv namijenjen je profesionalnim dizajnerima, studentima dizajna, primijenjenim umjetnicima, obrtnicima i svim drugim proizvođačima materijalne kulture, koji stvaraju u Zagrebu i u najširem smislu pripadaju lokalnoj kreativnoj zajednici.  Nagradni fond iznosi 43.000 kn i raspodijeljen je na tri nagrade i sedam priznanja, a sve detalje natječaja možete pogledati ovdje

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN