trivago otkriva gdje će Hrvati putovati za Božićne i novogodišnje praznike

Božićno vrijeme i Nova godina sve su bliže, a Hrvati i ove godine rado provode svoj zimski odmor na putu. Svjetski pretraživač hotelskog smještaja www.trivago.hr u nastavku otkriva 10...

Božićno vrijeme i Nova godina sve su bliže, a Hrvati i ove godine rado provode svoj zimski odmor na putu. Svjetski pretraživač hotelskog smještaja www.trivago.hr u nastavku otkriva 10 najtraženijih destinacija u vrijeme Božića i Nove godine za hrvatske građane.

Zagreb je prvi izbor mnogih Hrvata kada je riječ o putovanjima u zimskom periodu, a sve popularniji i bogatiji adventski program, te raznolika ponuda dočeka Nove godine čine Zagreb najpoželjnijom destinacijom ove godine.

No, Božićne blagdane Hrvati vole provoditi i na udaljenijim destinacijama kao što su New York, Tenerife, Istanbul, London, Rim ili Amsterdam, a na listi najpoželjnijih destinacija ove se godine još nalaze i standardno popularne europske destinacije – Beč, Budimpešta i Prag. New York predvodi listu po visini prosječnih cijena dvokrevetnih soba koje se kreću oko 250 €. Udaljenije destinacije u top 10 nose sa sobom i više cijene, dok je tu Istanbul izuzetak uz najnižu prosječnu cijenu dvokrevetne sobe od 67 €, te je tako čak jeftiniji i od prosječnih cijena smještaja u Zagrebu.

S obzirom na sve poslovne i obiteljske obaveze, često ponestaje vremena za pomno planiranje putovanja. trivago upravo tu uskače i omogućava brzo i lako pretraživanje recenzija, dostupnih cijena i karakteristika smještaja hotela, ali i ostalih tipova smještaja na jednom mjestu. Brz pregled trendova i najpretraživanijih destinacija u periodu Božića i Nove godine svakako dodatno pomaže u biranju idealne zimske destinacije i planiranju last minute putovanja“ ističe Ivana Begić, voditeljica razvoja tržišta u Hrvatskoj.

Dubrovnik i Zagreb, su za Hrvate jedina dva hrvatska grada u top 10, a među ostalim najpretraživanijim gradovima nalaze se europske prijestolnice Amsterdam, Pariz, Prag i Beč gdje se prosječne cijene standardnih dvokrevetnih soba tada kreću u rasponu od 170-220 €. Najpovoljniji gradovi s top 10 liste uz Zagreb su gradovi “susjedi” –  Sarajevo, Budva i Beograd gdje su prosječne cijene smještaja ipak nešto niže i kreću se od 70-90 €. Općenito, najpretraživaniji grad za proslavu Nove godine u svijetu prema trivago podacima ove godine bio je London, a slijede ga New York, Pariz, Dubai i Prag.

 

Povezane vijesti: