Turističke zajednice Jelenja i Čavla udružuju se u TZ Grobnik

Od 1. siječnja sljedeće godine turističke zajednice općina Čavle i Jelenje trebale bi djelovati zajedno, pod nazivom Turistička zajednica Grobnik. Prijedlog je to koji je podržala Skupština jelenjske Turističke...

Od 1. siječnja sljedeće godine turističke zajednice općina Čavle i Jelenje trebale bi djelovati zajedno, pod nazivom Turistička zajednica Grobnik.

Prijedlog je to koji je podržala Skupština jelenjske Turističke zajednice, prihvaćen je u općinama Čavle i Jelenje, a o njemu su načelnici dviju grobničkih općina, Ivana Cvitan Polić i Robert Marčelja, raspravljali i u Ministarstvu turizma, s ministrom Garijem Capellijem, piše Novi list. 

Glavni cilj udruživanja je zajedničko poticanje, unaprjeđivanje i promicanje izvornih vrijednosti, tradicije, običaja, etnološkog blaga naših dviju općina. Želja je unaprijediti turizam, zajedno se promovirati, zajedno unaprjeđivati opće uvjete boravka turista, a osobito raditi na podizanju kvalitete usluga. “Naziv Turistička zajednica Grobnik izabran je jer je jednostavniji za turiste od naziva TZ Grobnišćina, naime, turizam ne trpi kvačice. Obraćamo se turistima iz raznih krajeva svijeta kojima je lakše komunicirati na takav način. Što se tiče sjedišta ureda, on bi bio u Čavlima, iako bi postojao i manji u Dražicama, troškovnici i načini financiranja su u izradi, a predsjednik bi dvije godine bio iz Općine Jelenje, a dvije iz Općine Čavle” istaknuo je načelnik Općine Jelenje Robert Marčelja za Novi list.

Napokon malo razuma, a isti primjer bi trebali slijediti i mnoge druge turističke zajednice, kao recimo slučaj na otoku Braču gdje imamo čak 7 turističkih zajednica te isto tako 7 različitih turističkih proizvoda. Da ponovim, radi se o OTOKU.


Vijesti: