Turistički djelatnici Belišća predstavili svoju ponudu Porečanima

Delegacija Grada Belišća u edukativnom je dvodnevnom posjetu Poreču kako bi razgledali turističku ponudu, naučili nešto novo te vidjeli kako se radi i živi s turizmom i u turizmu....

Delegacija Grada Belišća u edukativnom je dvodnevnom posjetu Poreču kako bi razgledali turističku ponudu, naučili nešto novo te vidjeli kako se radi i živi s turizmom i u turizmu. Na čelu delegacije su dogradonačelnik Domagoj Varžić i direktorica Turističke zajednice Belišće Janja Čeliković, prenosi Istra Terra Magica.

U četvrtak su gosti iz Slavonije obišli apartmane i kuće za odmor visoke kategorije na području Kaštelira i Vižinade te luksuznu Villu Euphrasianu u staroj gradskoj jezgri Poreča, a kasnije navečer su pripremili gastronomsko predstavljanje slavonskih delicija Porečanima. To je uključivalo jela poput kulena, čobanca te makovnjače i orahnjače.

Dočekali su ih gradonačelnik Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik te su tom prilikom predstavili ovu inicijativu koja je pokrenuta od strane djelatnika Turističke zajednice Belišće koji su izrazili želju organizirati studijsko putovanje u Istru. Gosti su predstavili svoj grad i brojne projekte, među kojima je i snažniji razvoj turizma. Belišće danas ima 50-ak kreveta u privatnim smještajima, uskoro će dobiti hostel, a iduće godine i prvi hotel. Direktorica turističke zajednice Čeliković je naglasila kako imaju i niz poznatih i velikih manifestacija.

Dogradonačelnik Varžić je nadodao kako im više od 50 posto gostiju dolazi radi vina i obilaska podruma, a imaju sreću da se u njihovoj blizini nalaze čak četiri poznata vinogorja. Također, istaknuo je kako im je adut i gastronomija, ali i prirodne i kulturne znamenitosti te da rade na razvoju cikloturizma. Iznajmljivači su naglasili kako su oduševljeni vilama i kućama za odmor koje su razgledali te da moraju na tome u Belišću još dosta poraditi.

Zaključeno je kako i Belišće ima puno toga za ponuditi te je dogovoren uzajamni posjet Porečana u dogledno vrijeme. To će biti idealna prigoda da Porečani predstave svoju turističku ponudu Slavoncima. Ističu kako će se suradnja ovih dviju turističkih zajednica svakako nastaviti.

Odličan primjer suradnje i razmjene iskustava turističkih zajednica s potpuno različitim turističkih proizvodima zasigurno će podići kvalitetu ponude i jedne i druge strane.

Izvor / foto: Istra Terra Magica; Turistička Zajednica Osječko-baranjske Županije

Vijesti: