turkish airlines prosinac

Turkish Airlines za prosinac najavio do 12 letova tjedno za Zagreb i Dubrovnik

Kako navodi portal Croatian Aviation, turski nacionalni avioprijevoznik, Turkish Airlines, član Star Alliance grupacije, najavio je svoj red letenja za prosinac ove godine. Ovaj će poznati avioprijevoznik u posljednjem...

Kako navodi portal Croatian Aviation, turski nacionalni avioprijevoznik, Turkish Airlines, član Star Alliance grupacije, najavio je svoj red letenja za prosinac ove godine. Ovaj će poznati avioprijevoznik u posljednjem mjesecu ove godine prometovati prema Dubrovniku i Zagrebu, ukupno do 12 puta tjedno na dvije linije prema Hrvatskoj.

U odnosu na studeni, Turkish Airlines je za prosinac najavio svega jedan let tjedno manje prema Zagrebu, no to će ujedno nadomjestiti korištenjem zrakoplova većeg kapaciteta na liniji između Istanbula i Zagreba. U prosincu će u prometu biti i linija prema Dubrovniku.

Linija Istanbul – Zagreb – Istanbul

Turkish Airlines u prosincu planira prometovati deset puta tjedno između Zagreba i Istanbula, jedan let tjedno manje u odnosu na studeni. Na većem broju letova, njih 25, Turkish će prema Zagrebu slati zrakoplove tipa Boeing 737 MAX8, a nerijetko i zrakoplove tipa A321 i B737-900ER. Na dva leta u prosincu najavljeni su i zrakoplovi tipa MAX9, no za sada nema najava širokotrupnih zrakoplova kao što je to bio slučaj u studenome.

Turkish će tako u prosincu prometovati dva puta dnevno ponedjeljkom, četvrtkom i nedjeljom, te po jednom dnevno ostalim danima, čime dolazimo do ukupno deset tjednih letova. Time će Turkish ponuditi ukupno 14.846 sjedala na 46 povratnih letova između Zagreba i Istanbula u prosincu.

Linija Istanbul – Dubrovnik – Istanbul

Linija između Dubrovnika i Istanbula također nastavlja prometovati u prosincu, dva puta tjedno, srijedom i subotom. Turkish je do sada, u studenome, otkazao tek dva leta prema Dubrovniku, dok je ostatak odrađen na vrijeme.

Prema trenutnim najavama, u prosincu će između Dubrovnika i Istanbula biti devet povratnih letova, pri čemu je na sedam letova najavljen A320, a na tek dva leta manji zrakoplovi tipa A319.

Turkish će u prosincu između dva grada ponuditi ukupno 2.646 sjedala, što je definitivno dovoljno u ovoj zimskoj sezoni kada je zbog utjecaja pandemije broj turista u Hrvatskoj vrlo nizak van same ljetne sezone, navodi Croatian Aviation.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN