Tvrđavi kulture Šibenik odobren novi projekt kojim će se ojačati prekogranična turistička ponuda

„FORTITUDE (Historic Fortresses Intensifying Crossborder Tourism Development)“ naziv je novog projekta koji je odobren Javnoj ustanovi Tvrđava kulture Šibenik iz europskog programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska-Crna Gora-Bosna...

„FORTITUDE (Historic Fortresses Intensifying Crossborder Tourism Development)“ naziv je novog projekta koji je odobren Javnoj ustanovi Tvrđava kulture Šibenik iz europskog programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska-Crna Gora-Bosna i Hercegovina!

Projekt je vrijedan oko 12 milijuna kuna, a projektnu ideju i kompletnu aplikaciju osmislio je, razvio i prijavio tim Tvrđave kulture koja je nositelj projekta.

Cilj projekta je ojačati i diversificirati kulturno – turističku ponudu u prekograničnom području, kao i razviti što kvalitetnije i održivije upravljanje kulturnim dobrima. Kroz ovaj projekt Tvrđava sv. Mihovila će tijekom naredne tri godine dobiti niz novih sadržaja u unutrašnjosti što uključuje nova tehnološka i prostorna rješenja u suvenirnici i Info pultu tvrđave, izložbene postave u muzejskoj prostoriji i dijelu podzemnih prostora tvrđave, kao i uređenje informativnog centra City Point. Uređenje i opremanje unutrašnjosti tvrđave tako će doprinijeti poboljšanju doživljaja dnevnih posjetitelja, a unutrašnji prostori istodobno će zadržati svoju multifunkcionalnost.

Projektom je predviđen i niz drugih aktivnosti poput jačanja kapaciteta za upravljanje kulturnim dobrima, edukacija za djelatnike, pokretanja međunarodne manifestacije Noć tvrđava u suradnji s partnerima, razvoja novih turističkih ruta obilaska tvrđava.

Ukupna sredstva koja će ustanova uložiti u provedbu ovog projekta iznose oko 4.1 milijuna kuna, od čega će 85 posto iznosa sufinancirati Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“, izjavila je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik.

Sveukupno su tako u 2019. godini Tvrđavi kulture Šibenik iz europskih fondova odobreni projekti vrijednosti veće od 14 milijuna kuna koji će biti utrošeni tijekom tri kalendarske godine.

Izvor / foto: Tvrđava kulture Šibenik

Povezane vijesti: