TZ Zadarske županije poziva domaćine u klub kvalitete obiteljskog smještaja ” Welcome”

Trenutno se na području Zadarske županije 213 domaćina u obiteljskom smještaju nalazi u klubu kvalitete „Welcome“, a iz TZ Zadarske županije pozivaju sve domaćine koji se još nisu pridružili...

Trenutno se na području Zadarske županije 213 domaćina u obiteljskom smještaju nalazi u klubu kvalitete „Welcome“, a iz TZ Zadarske županije pozivaju sve domaćine koji se još nisu pridružili da se prijave na 5. krug poziva za kandidiranje u klub kvalitete obiteljskog smještaja „Welcome“.

Zbog značaja i specifičnosti privatnog smještaja Zadarske županije te činjenice kako se povećanjem kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima i podizanjem razine usluga mogu stvoriti preduvjeti za jačanje te produženje glavne sezone, Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica provodi projekt Označavanja kvalitete (labelling) u obiteljskom smještaju pod marketinškim imenom „Welcome“.

„Pozivamo sve privatne iznajmljivače koji ispunjavaju kriterije propisane Pravilnikom da se prijave s propisanom dokumentacijom do 26. travnja 2018.g. u svoju lokalnu turističku zajednicu i postanu članovi kluba kvalitete „Welcome“ i time ostvare dodatnu promidžbu putem kanala Turističke zajednice Zadarske županije poput službenih internetskih stranica i tiskanih materijala koji se distribuiraju putem turističkih sajmova i prezentacija.“ ističu iz TZ Zadarske županije.

Prijavite se u klub kvalitete obiteljskog smještaja Welcome možete OVDJE

Također, novi i postojeći članovi mogu ispuniti i dodatne kriterije te postati certificirani kao smještaj specijaliziran za:

WELCOME RURAL – označava boravak u obnovljenim tradicionalnim kućama za odmor u seoskom okruženju s dodatnim uslugama/vrijednošću.

WELCOME CITY – označava boravak u smještajnim objektima u starim gradskim urbanim jezgrama.

WELCOME FAMILY – odnosi se na smještaj u objektima orijentiranim na segment obitelji s djecom do 12 godina.

WELCOME BIKE dio ZADAR BIKE MAGIC projekta – smještaj s osnovnim infrastrukturnim standardima za ciklo-turiste.

Posebni uvjeti kreditiranja za domaćine u obiteljskom smještaju koji su dio projekta Welcome – kamata za krajnje korisnike u konačnici može iznositi 1% godišnje.

Značajno je istaknuti kako je Zadarska županija u cilju poboljšanja uvjeta boravka gostiju, a podržavajući projekt Welcome Turističke zajednice Zadarske županije, raspisala program kreditiranja privatnih iznajmljivača koji su ušli ili žele ući u projekt „Welcome“, a kreditni potencijal iznosi čak 10 milijuna kuna.

Tako domaćini u obiteljskom smještaju mogu iskoristiti kredit u iznosu od 30.000,00 kuna do  150.000,00 kuna, s rokom otplate kredita do 5 godina, počekom od jedne godine i fiksnom kamatom od najviše 5 % godišnje. No za domaćine u obiteljskom smještaju koji su ili koji će postati dio Welcome obitelji, Zadarska županija subvencionira kamatu na odobrene kredite sa četiri (4) postotna poena za ulaganja na području otoka Zadarske županije (osim otoka Vira i Paga) i ruralna područja (naselja Zadarske županije koja nemaju izlaz na more) tako da kamata za krajnje korisnike u konačnici može iznositi 1% godišnje.

Više detalja oko uvjeta kreditiranja pogledajte OVDJE

Edukacijske radionice Klub kvalitete obiteljskog smještaja „Welcome“

U sklopu projekta će se u sljedećim danima održati i niz EDUKACIJSKIH RADIONICA i to kako slijedi:

18.04.

  • 09,00 -11,00 sati u Zadru (Dvorana Kneževe palače, Poljana Šime Budinića 3)
  • 13,00 -15,00 sati Starigrad-Paklenica (Dvorana NP Paklenica, F. Tuđmana 14a)

 

19.04.

  • 09,00-11,00 sati u Ninu (Dom kulture, Trg Hrvatskih branitelja 1)
  • 13,00-15,00 sati u Biogradu (Dvorana hotela Adria, A. Šenoe 42)

 

20.04.

  • 09,00-11,00 sati u Benkovcu (Dvorana Gradske knjižnice, Kneza Branimira 46)
  • 13,00-15,00 sati u Pagu (Dvorana Kneževog dvora, Od Špitala 2)

 

Program/teme:

  • Objava petog Javnog poziva za ulazak u klub kvalitete „Welcome
  • Program kreditiranja obiteljskog smještaja
  • Trendovi u turizmu
  • Pregled zakonskih propisa, problematike i razna aktualna pitanja

Vijesti: