U najavi šest novih direktnih zračnih linija iz Francuske prema Hrvatskoj

Foto: Pexels.com...

U 2018. godini ostvareno je 592.000 dolazaka te više od 2,2 milijuna noćenja s emitivnog tržišta Francuske, što je u odnosu na 2017. godinu porast od 8 posto.

U prilog još boljim dolascima s francuskog tržišta ide i sve bolja zračna povezanost.  Tako iz HTZ-a ističu, kako je u najavi šest novih direktnih zračnih linija iz Francuske prema Hrvatskoj.

Zračna kompanija Volotea otvara linije iz Lyona za Dubrovnik i Split, Marseillea za Rijeku te Bordeauxa za Pulu. Air France, uz povećanje letova za Dubrovnik za čak 150 posto u odnosu na 2018. godinu, najavljuje i otvaranje nove direktne zračne linije za Split iz Pariza, a Easy Jet otvorenje direktne linije iz Nantesa za Dubrovnik. 

/ / / PROFIL EMITIVNOG TRŽIŠTA – FRANCUSKA

/ / / Pregled direktne zrakoplovne povezanosti Hrvatske – zima 2018.-2019.

Hrvatska turistička zdravstvena ponuda predstavljena na pariškom Les Thermaliesu

Hrvatska turistička ponuda te njezini potencijali u zdravstvenom i SPA segmentu predstavljeni su u sklopu 37. izdanja specijaliziranog sajma za široku publiku Les Thermalies koji se održao u Parizu.

Hrvatska je izazvala velik interes zainteresiranih posjetitelja koji su se zanimali za pokriće troškova od strane zdravstvenog osiguranja, ali i o cijenama, dostupnosti, kvaliteti usluga i smještaja, ističu iz HTZ-a. 

Kao glavne prednosti istaknute su odlična klima, visoka razina kvalitete smještajnih kapaciteta te vrhunsko medicinsko osoblje. Izuzetno smo zadovoljni što su ostvareni porasti dolazaka i noćenja u razdobljima pred i posezone te što Francuzi u sve većem broju dolaze u regije u kojima dosad nisu bili brojni gosti poput Kvarnera, Zagreba, Istre ili Slavonije. Sve je to posljedica širenja produkcije postojećih turoperatora, ali  i otvaranja Hrvatske kao potpuno nove destinacije kod pojedinih novih francuskih organizatora putovanja. Prema informacijama koje dobivamo iz redovnih susreta s turoperatorima, predviđanja za sezonu 2019. godinu su dobra te bi se dobri trendovi prodaje trebali nastaviti i u ovoj godini“, istaknula je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.

Povezane vijesti: