U Opatiju se vraća kongresni turizam, a najave za posezonu su izvrsne

Na području TZ grada Opatije u kolovozu je ostvareno 219.000 noćenja, čime se bilježi rast od 50 posto noćenja u odnosu na kolovoz prošle godine, te 83 posto ostvarenog...

Na području TZ grada Opatije u kolovozu je ostvareno 219.000 noćenja, čime se bilježi rast od 50 posto noćenja u odnosu na kolovoz prošle godine, te 83 posto ostvarenog turističkog prometa iz kolovoza  2019 . 

Strani gosti su ostvarili 94 posto noćenja od kojih je najviše bilo gostiju iz Njemačke (udjel 35%), Austrije (udjel 15%) i Mađarske (udjel 7%). Njemački su gosti ovog kolovoza ostvarili 70 posto više noćenja u odnosu na kolovoz prošle godine, Austrijanci 172 posto više u odnosu na prošlu godinu, dok su Mađari ostvarili porast od 32 posto u odnosu na prošlu godinu. Domaći gosti na četvrtom su mjestu po broju ostvarenih noćenja.

“Opatija je u kolovozu ostvarila odličan turistički rezultat, a  već polovicom kolovoza premašen je ukupan prošlogodišnji turistički promet ne čemu treba čestitati svim turističkim djelatnicima u destinaciji. Veliki interes gostiju za Opatijom potvrđuje činjenicu da je Opatija prepoznata kao poželjna i sigurna destinacija, a imidž sigurne destinacije pruža nam odličan start i za rujan obzirom na  izvrsne najave i buking što daje optimizam za dobru posezonu. Opatija je ove godine definitivno potvrdila i svoj status najbolje gastro destinacije. Danima unaprijed rezervirani restorani kao i izražena  potražnja za smještajem visoke kategorije samo su dokaz se svima koji su uložili u kvalitetu isplatilo i  višestruko vratilo” izjavila je direktorica TZ grada opatija Suzi Petričić

Više od polovice svih noćenja ostvareno je u hotelskom smještaju koji bilježi 61-postotni rast. U privatnom smještaju ostvareno je 46 posto kolovoških noćenja s rastom od 42 posto u odnosu na prošlu godinu, među kojima se najveći rast od  čak 50% ostvario u vilama s bazenima i ostalim objektima  s 5 zvjezdica.  

Opatija s izvrsnim najavama ulazi u posezonu

Posebno veseli povratak kongresnih aktivnosti i održavanje  značajnih kongresa u rujnu. Iz TZ Opatije od potvrđenih kongresa izdvajaju tradicionalnu konferenciju MIPRO, 9. međunarodnu kineziološku konferenciju, hrvatsko-ruski psihijatrijski kongres, prvi hrvatski kongres prevencijske i sportske medicine Science4Health u organizaciji Thalassotherapije Opatija, u sklopu kojeg će se održati obaranje Guinnessovog rekorda u najdužem podvodnom hodu u jednom dahu, 13. hrvatski kongres o ginekološkoj endokrinologiji, humanoj reprodukciji i menopauzi zajedno, 6. kongres Hrvatskog društva kliničkih embriologa, kongres Hrvatskog zbora fizioterapeuta i konferenciju Hrvatskog asfalterskog društva. 

Hotelski i privatni smještaj visoke kategorije izrazito su traženi ove sezone pa se tako ovog kolovoza ne može naći slobodna vila s bazenom ili soba u hotelu, dodaje Petričić te ističe kako veseli da su i rujanski kapaciteti u ovoj kategoriji rasprodani unaprijed. 

“Intenzivna promotivna kampanja koju Turistička zajednica grada Opatije provodi na društvenim mrežama i digitalnim kanalima, a koja je bila najintenzivnija tijekom lockdowna, dala je odlične rezultate u prepoznatljivosti Opatije kao sigurne i atraktivne destinacije, a svi opatijski turistički subjekti među prvima su prepoznali važnost i  značaj uspješnog projekta Ministarstva turizma i sporta i HTZ-a Safe stay in Croatia. S kampanjama nastavljamo, a posebno ističemo onu posvećenu Adventu za kojeg su pripreme već započele. Veliki uspjeh prošlogodišnjeg Adventa u Opatiji, koji je, da podsjetimo, prošao u znaku lockdowna, poticaj nam je za daljnji rad na blagdanskom uređenju Opatije. Vjerujemo da će upravo Najljepši  Advent uz more  privući brojne turiste u Opatiju” zaključila je Petričić.

Turistička zajednica Kvarnera objavila je kako je u kolovozu Kvarner bio na 90 posto ostvarenih noćenja iz kolovoza 2019. godine. Što se cijele godine tiče, Kvarner je trenutno na 77 posto noćenja iz 2019., a najave i rezervacije za rujan izuzetno su dobre.

Foto: Vladimir Franolić / TZG Opatija

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN