U Samoboru održano završno događanje Via ART u sklopu odličnog projekta Via VINO

U Samoboru, danas je održano završno događanje Via ART u sklopu odličnog projekta Via VINO. U organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije na glavnom samoborskom trgu predstavljeno je događanje Via...

U Samoboru, danas je održano završno događanje Via ART u sklopu odličnog projekta Via VINO.

U organizaciji Turističke zajednice Zagrebačke županije na glavnom samoborskom trgu predstavljeno je događanje Via ART – spoj vina, umjetnosti i lokalne gastronomije. Radi se o završnoj manifestaciji u sklopu odličnog novog projekta Via VINO.

Via ART je multimedijalna umjetnička izložba koja prenosi priče o vinarima i vinskim cestama područja Zagrebačke županije. Uz izložbu okuplja brojne lokalne ugostitelje pa su tako u ovom završnom na promociji samoborske gastronomske i turističke ponude sudjelovali Pekarnica Nikl, Samoborska klet, vinarija Bermet Filipec, hotel i kavana Livadić i Krčma Gabreku 1929 Samobor uz Samoborski muzej. 

U vremenu u kojem je povratak prirodi, samoodrživom razvoju i lokalnoj proizvodnji postao fokus svih nas, zatvorilo se Via VINO za ovu jesen. Danas smo domaćini završetku projekta koji spaja gastronomske i vinske vrijednosti s onim kulturnim, a istima Samobor obiluje i ima se čime pohvaliti. Naša bogata povijest, kultura, običaji i baština dio su našeg svakodnevnog života, a mirisi i okusi lokalnih delicija oduvijek zovu na nove posjete.  Zahvaljujem Turističkoj zajednici i svim sudionicima koji su se uključili u ovu manifestaciju,  rekla je gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot.

/ / / Via VINO – nova odlična destinacijska kampanja i zaokružen turistički proizvod Zagrebačke županije

Projekt Via VINO trajao je od 15. listopada do 15. studenog kroz koji su se održavala brojna događanja na lokacijama diljem Zagrebačke županije. 

Tako su se vinarije u okolici predstavile i širom otvorile svoja vrata uz niz dodatnih sadržaja – filmove, koncerte ili umjetnost, okruženima poznatim ljepotama samoborskog, plešivičkog, zelinskog i moslavačkog krajolika. Martina Glasnović, predsjednica Skupštine Zagrebačke županije kazala je kako Zagrebačka županija dugi niz godina ulaže u vinarstvo i vinogradarstvo te će nastaviti i dalje. Zagrebačka županija je u samom vrhu po broju zasađenih trsova. Na više od 900 ha posađeno je više od 5 milijuna trsova iz kojih dobivamo vrhunska vina koja osvajaju značajne nagrade, istaknula je Glasnović.

Via VINO upoznalo je sve sudionike sa ljepotama zagrebačkog prstena, njezinim vinima i vinogradima. U Turopolju su se gledali filmovi na otvorenom uz mirise turopoljskih tartufa, u Zelini su nastali koncertni trenuci, a u svakom dijelu posjetitelji su upoznali kraj i ljude koji u njemu stvaraju i žive. Na taj način obišla se cijela Zagrebačka županija promovirajući prepoznatljive turističke potencijale, okupljajući domaće proizvođače čuvajući tradiciju, baštinu i kulturu.

Ovim projektom, u sklopu projekta „In Cultura Veritas“ promoviramo posebnosti Zagrebačke županije kroz vino i gastronomiju. Ovo je nastavak priče kako spojiti kulturu i vino. Iako ne možemo provoditi manifestacije kako smo inače navikli, pokušavamo stvoriti novi turistički proizvod – spojiti kulturu sa vinom i gastronomijom u potpuno novom obliku. Želimo svim građanima, turistima i posjetiteljima pružiti jedno novo iznimno zanimljivo iskustvo sa doživljajem“, istaknula jedirektorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Projekt ‘In Cultura Veritas’ spojio je vino, kulturu, prirodu i gastronomiju kroz promociju vinskih cesta u Zagrebačkoj županiji. Za potrebe kampanje, kao odličnoj zaokruženoj priči: od vizuala, kampanje koja kreće, kvalitetnim raznolikim sadržajem, napravljen je i novi promotivni film TZ Zagrebačke županije – Vinske ceste Zagrebačke županije. 

Foto: Turistička zajednica Zagrebačke županije

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN