2. međunarodna konferencija “Iseljenički turizam” održava se u Splitu

Mogu li naša dijaspora biti jedna od prilika za razvoj našeg gospodarstva, turizma, a pogotovo zdravstvenog turizma? Svakako može i mora. Naša dijaspora mora biti jedan od naših glavnih...

Mogu li naša dijaspora biti jedna od prilika za razvoj našeg gospodarstva, turizma, a pogotovo zdravstvenog turizma? Svakako može i mora. Naša dijaspora mora biti jedan od naših glavnih ambasadora i poveznica s globalnim tržištem, kako je to i u drugim razvijem i pametnim Državama.

Inače, prema podacima HNB-a, dijaspora u Hrvatsku šalje preko 2 milijarde eura godišnje, što čini udjel od oko pet posto hrvatskog BDP-a. No, spomenuti iznos je bez pravih investicija u naše gospodarstvo, a za koji postoji veliki interes. Dijaspora želi prvenstveno investirati, a i pomoći, no nikako da spojimo točke i uspostavimo kvalitetan dijalog. Godinama se vrtimo u krug, a bez pravih pomaka.

Upravo s ciljem povezivanja te podjele iskustva i znanja od dijaspore i za dijasporu u Splitu u Palači Milesi, 17. i 18. svibnja 2019 se organizira Druga međunarodna konferencija “Iseljenički turizam”.

Rješenja koja pronađemo danas odredit će diskurs i smjer za budućnost naše Domovine”, piše u pozivu Organizacijskog odbora.

Konferencija u Splitu programski pokrivati različite teme:
– Uspješne priče povratnika koji su uložili u hrvatski turizam 
– Hrvatski san 
– Prošlost i budućnost hrvatskih povratnika 
– Turizam i ulaganja u dijasporu 
– Zdravstveni i wellness turizam 
– Hrvatska kao brand 
– Kulturni šok dijaspore 
– Integracija u hrvatskim poduzećima 
– Hrvatski startupovi u turizmu 
– Pitch session – inovativne hrvatske tvrtke 
– Stvaranje turističkog proizvoda i suradnja turističke industrije 
– Razvojne niše turizma dijaspore: kultura, kreativnost i događanja

Organizaciju konferencije potpisuje Centar za istraživanje hrvatskog iseljeništva, a suorganizaciju: Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, podružnica Split, Hrvatska gospodarska komora i Poliklinika Bagatin.

Centar za istraživanje hrvatskog iseljeni/štva organizator je različitih stručnih i znanstvenih skupova, konferencija i kongresa posvećenih iseljeništvu unutar kojih se promišljaju, analiziraju i predstavljaju uzroci, posljedice i stanje te aktualni trendovi u kojem se nalaze Hrvatska i njezino iseljeništvo diljem svijeta.

Više informacija o konferenciji “Iseljenički turizam” saznajte OVDJE

Vijesti: