U Zagrebu se otvara konceptualni boutique vinske kulture – Pupitres bar

Nakon vrlo zapažene crowdfunding kampanje prošlog ljeta, istaknuta sommelierka Jelena Šimić Valentić ostvaruje svoj poduzetnički san i u rujnu u Zagrebu otvara konceptualni boutique vinske kulture –  Pupitres bar....

Nakon vrlo zapažene crowdfunding kampanje prošlog ljeta, istaknuta sommelierka Jelena Šimić Valentić ostvaruje svoj poduzetnički san i u rujnu u Zagrebu otvara konceptualni boutique vinske kulture –  Pupitres bar.

Smješten u samom srcu Zagreba, na adresi Frankopanska 1, Pupitres boutique vinske kulture predstavlja mjesto na kojem će se promovirati vinska kultura u Hrvatskoj, a posjetitelji će uz vrhunska vina imati priliku uživati i u najboljoj kavi, domaćoj hrani i jazz glazbi. U baru će se održavati Vinske škole i radionice, a svi zainteresirani imat će pristup i drugim edukativnim sadržajima poput prave male knjižnice s knjigama o vinu, žestokim alkoholnim pićima, kavi, čajevima i slično. „Pupitres bar je mjesto na kojem se susreću ljubitelji vina i vinske kulture te vrutak znanja o vinima. Tu ćemo zajedno imati priliku raditi na promociji i uzdizanju vinske kulture u Hrvatskoj. Želja mi je svakome gostu, domaćem ili stranom, približiti vino na sasvim poseban način, učiti ih, ali i ponuditi gostima da ih kušaju vina i osjete istinsko oduševljenje vinima.”, kazala je sommelierka Jelena Šimić Valentić.

Jelena posebnu pažnju posvećuje izradi vinske karte koja će sadržavati preko 150 vina iz Hrvatske i svijeta. Sva vina, baš kao i kava, čajevi i žestoka pića koja će se služiti, osobno je kušala i na listu stavila sama sommelierka te odražavaju njezin profesionalni svjetonazor i osobni stav prema ugostiteljstvu, vinu, vinarima i vinskoj kulturi.Inače, Jelena Šimić Valentić je sommelierka i konzultantica s dvanaestogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu, te osnivačica Pupitresa, prvog boutiquea vinske kulture u Hrvatskoj. Prije godinu dana Jelena je zahvaljujući crowdfunding kampanji u pet dana prikupila 127 000 kuna za uređenje prostora svoje Vinske škole kojom je postigla veliki uspjeh. U nepune tri godine održala je čak 268 vinskih škola radionica u Hrvatskoj i BiH, te ljudima približila vino na jedan sasvim poseban način.

Foto: sommelierka Jelena Šimić Valentić.

Sommelierka Jelena Šimić Valentić najavljuje kako će Zagreb dobiti mjesto ispunjeno vinom, smijehom, pozitivnom energijom, toplim i vrijednim, educiranim osobljem “U Pupitresu će ujutro zamirisati najbolji i najintenzivniji miris kave, vrućeg kroasana i žitarica za doručak, preko dana vam omogućiti opušteno mjesto za odmor ili sastanak, a navečer ćemo se okupljati uz zvuk gitare i jazza, kušati vrhunska vina u društvu divnih ljudi uz platu pršuta, sira i najfinijeg ekstra djevičanskog hrvatskog maslinovog ulja i toplog domaćeg kruha” govori Šimić Valentić te dodaje kako je prostor u kojem će biti smješten bar trenutno u fazi rekonstrukcije, a planirano otvorenje je u rujnu 2017.

Uređenje interijera preuzela je dizajnerica Ivana Ferenčak koja kaže: „Za uređenje bara prvenstveno me inspirirala sama Jelena, a onda i ono zbog čega će ovo postati nova žarišna točka našeg grada, a to je upravo vino. U Pupitresu je zato sve u znaku vina: zidovi boje šampanjca, namještaj u tonovima crvenog vina različite starosti, uz poneki pink detalj u boji rozea. Luksuznim kamenim podovima, toplinu će dati nekoliko predmeta izrađenih u drvu koje je neizostavno za odležavanje vina. Za opremu interijera koristili smo dizajnersku rasvjetu i namještaj poput lounge fotelji i dvosjeda Ace Hansa Hornemanna koji su ovogodišnji dobitnici prestižnih nagrada German Design Award i IF Design Award i koji će biti premijerno pokazani u našoj zemlji. Mnogo toga radimo po mjeri i samo za Jelenu, ali neka to ostane iznenađenje.”

Zagreb je ne samo sada u glavnj turističkoj sezoni nego i preko cijele godine pun stranaca, pa sam Pupitres zamislila i kao mjesto za promociju hrvatskoga vina. “Želja mi je svakome gostu približiti vino na poseban način” zaključila je Šimić Valentić.

Odlična priča koja će svakako dodatno obogatiti iz dana u dan sve bolju ponudu kvalitetnog i raznolikog sadržaja grada Zagreba. A da turista sve više i više ima u Zagrebu govore i podaci eVisitor-a te je prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, glavni grad Hrvatske u lipnju bilježi 30% više dolazaka i čak 32% više noćenja, nego u lipnju 2016. godine. Tako je registrirano ukupno 137.638 dolazaka te 244.670 noćenja, a najbrojniji su bili gosti iz: Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Kine i Velike Britanije, dok su po noćenjima na prvom mjestu gosti iz Sjedinjenih Američkih Država.

Za razdoblje siječanj – lipanj 2017. godine, zabilježeno je ukupno 532.735 dolazaka što je za 19% više te 961.364 noćenja što je za 18% više, nego u istom razdoblju prošle godine. Stranih gostiju bilo je za 23% više (438.801 dolazak), a ostvarili su 21% više noćenja (790.604). U prvih šest mjeseci, najviše noćenja zabilježili su gosti iz Južne Koreje, SAD-a, Njemačke, Italije i Velike Britanije.

Povezana vijest:

U ZAGREBU ZBOG RAZVOJA TURIZMA POTRAŽNJA ZA NEKRETNINAMA VEĆA OD PONUDE

NOVE ZANIMLJIVE RUTE MOBILNE APLIKACIJE ZAGREB BE THERE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN