Ukrajinski avioprijevoznik SkyUp najavio povratak u Hrvatsku

Nakon što je 2019. godine prometovao između Kijeva i Pule, ukrajinski niskotarifni avioprijevoznik SkyUp, ovog će ljeta, prema pisanju portala Croatian Aviation, letjeti i do Splita i Dubrovnika. Naime,...

Nakon što je 2019. godine prometovao između Kijeva i Pule, ukrajinski niskotarifni avioprijevoznik SkyUp, ovog će ljeta, prema pisanju portala Croatian Aviation, letjeti i do Splita i Dubrovnika.

Naime, nakon što prošle godine, zbog pandemije koronavirusa, nije imao redovitih letova prema Hrvatskoj, SkyUp je najavio svoj povratak ovog ljeta i uvođenje dvije nove linije. Prvi letovi najavljeni su za kraj lipnja.

Linija Kijev – Split – Kijev prometovat će u razdoblju od 19. lipnja do 18. rujna, dva puta tjedno, svake srijede i subote. Na liniji prema Splitu i Puli najavljeni su zrakoplovi nešto manjeg kapaciteta, 144 sjedala. Na 27 povratnih letova SkyUp će ponuditi više od 7 tisuća sjedala između Splita i Kijeva.

Linija Kijev – Pula – Kijev prometovat će u razdoblju od 20. lipnja do 19. rujna, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Kompanija će na ovoj liniji obaviti jednak broj rotacija kao i prema Splitu. Tako će ponuditi ukupno istu količinu sjedala iz, odnosno prema Zračnoj luci Pula.

Linija Kijev – Dubrovnik – Kijev prometovat će u razdoblju od 25. lipnja do 17. rujna, jednom tjedno, svakog petka. Na 13 povratnih letova ukupno je dostupno gotovo 5 tisuća sjedala.

SkyUp koji se bavi i charter prijevozom, drugi je ukrajinski avioprijevoznik koji je najavio red letenja prema Hrvatskoj iz Kijeva za predstojeću ljetnu sezonu. Prije njega to je potvrdio Windrose, koji će iz Kijeva letjeti za Zagreb, Pulu, Split i Dubrovnik.

Naslovna fotografija: Pixabay

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN