Ulje Chiavalon „Ex Albis“ uvršteno u TOP 25 maslinovih ulja svijeta

Istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Chiavalon „Ex Albis“ okrunjeno je prošli tjedan titulom jednog od najboljih svjetskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja iz ekološkog uzgoja od strane organizacije „World best...

Istarsko ekstra djevičansko maslinovo ulje Chiavalon „Ex Albis“ okrunjeno je prošli tjedan titulom jednog od najboljih svjetskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja iz ekološkog uzgoja od strane organizacije „World best olive oils“.

Chiavalonov „Ex Albis“ blend pet različitih sorti maslina uvršteno je naime u TOP 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja od strane organizacije „World best olive oils“.

Chiavalon je sa svojim ekstra djevičanskim „Ex Albis“ nastupio na samo četiri od ukupno četrnaest natjecanja koja se uzimaju u obzir prilikom definiranja rang liste najboljih, no rezultati s tih natjecanja su bili iznimni, te su mu omogućili da prikupi veliki broj bodova i  time bude uvršten u TOP 25 maslinovih ulja svijeta iz ekološkog uzgoja zauzevši 18. mjesto u tom poretku. „Ovo nagrada je najveći uspjeh kojeg je naša obitelj ostvarila u dosadašnjem radu, to je rezultat rada, strasti i odricanja cijele obitelji tijekom posljednjih 19 godina kad sam još kao trinaestogodišnjak zasadio naših prvih 100 maslina. Danas obrađujemo 7.500 maslina, izvozimo trenutno u 12 država svijeta, a ovo priznanje nam donosi još veću, neprocjenjivu, vidljivost na svjetskom tržištu. Ova nagrada je ujedno i velika promocija Istre u svijetu. Nakon što je Istra ove godine proglašena najboljom svjetskom maslinarskom regijom od strane prestižnog vodiča Flos Olei, ovom nagradom smo i mi kao pojedinačni proizvođač doprinijeli promociji naše regije u svjetskim razmjerima“ istaknuo je Sandi Chiavalon

chiavalon2

Organizacija „World best olive oils „ već petu godinu zaredom sastavlja rang listu najboljih svjetskih proizvođača ekstra djevičanskog maslinovog ulja na bazi rezultata ostvarenih na četrnaest najvećih svjetskih natjecanja za maslinova ulja.

Bravo, čestitamo. Odlična turistička priča koju turisti žele okusiti i doživjeti. Ispričajte im priču o jednim od najboljih maslinovih ulja na svijetu i dovedite ih do Vodnjana, do Sandia Chiavalona.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN