Oaza Joyful Kitchen

Upoznajte restoran vege hrane koji je humanom akcijom pomogao Petrinji i okolici

Razorni potres na petrinjskom i glinskom području, krajem prošle godine, ostavio je brojne tamošnje stanovnike bez krova glavom. Posljedice su još uvijek i bit će još dugo vidljive, kako...

Razorni potres na petrinjskom i glinskom području, krajem prošle godine, ostavio je brojne tamošnje stanovnike bez krova glavom.

Posljedice su još uvijek i bit će još dugo vidljive, kako na građevinama, tako i na psihi ljudi. No osim tragedije Petrinje, Gline i okolice, ono što će zasigurno još dugo ostati svima u pamćenju je nesebičnost svih onih koji su priskočili u pomoć unesrećenima. Svatko je pomagao koliko je mogao. Brojni volonteri nisu čekali poziv, nego su, svatko na svoj način, nesebično pomagali ljudima u potrebi.

Među njima našao se i jedan posve neobičan restoran zdrave i ukusne vege hrane. OAZA Joyful Kitchen restoran je koji samostalno proizvodi sva jela, umake, popečke i peciva. Osim što je restoran koji koristi visoko kvalitetne namirnice, ujedno i promovira zdravi životni stil kroz edukacije. Ambijent restorana u Zagrebu podsjeća na pravu malu zelenu oazu u centru grada idealnu za opuštanje od stresnog i užurbanog gradskog stila.

Do sada su podijelili 2500 toplih, zdravih i cjelovitih obroka iz svojeg restorana, a uz to su pripremali i zdrave energetske kuglice. U ovu humanu akciju uključili su se i brojni volonteri koji su unatoč hladnoći i podrhtavanjima bili velika potpora pomoći drugima o ovoj teškoj situaciji.

Obroke su dijelili u mjestima kao što su Novo Selište, Petrinja, Sisak, Glina, Gvozd, Martinovići, Vlahović, Donja Bačuga, Majske Poljane. Uz obroke su građani dobivali i motivacijske poruke koje im je osoblje restorana u znaku podrške slalo uz svaki pojedini obrok.

Iza restorana stoji Udruga OAZA i društveno poduzeće Putem OAZAe koji se bave društveno odgovornim poslovanjem. Nakon potresa odmah su reagirali pokrenuvši crowdfunding kampanju Food for Life u cilju pomoći osobama u Petrinji, Glini i okolnim područjima. To im je bila druga takva humana akcija, a prvu su pokrenuli nakon potresa u Zagrebu.

“Kako nam je restoran trenutno zatvoren, odlučili smo nekoliko dana prije potresa u Petrinji i okolnim područjima organizirati crowdfunding kampanju u cilju skupljanja donacija za pripremu zdravih obroka ljudima koji su se zbog pandemije zatekli u teškoj situaciji. No, kako je odmah nakon pokretanja kampanje bio razorni potres, mobilizirali smo svoje snage i odmah sljedeći dan nakon potresa preusmjerili svoju energiju na dijeljenje obroka u Petrinji, Glini i okolnim selima koja nisu bila pokrivena drugim humanitarnim naporima” – rekao je osnivač restorana OAZA Joyful Kitchen, Filip Brničević, koji je dodao kako su se, nakon što se situacija smirila, odlučili svoje snage preusmjeriti na Zagreb.

Stoga akciju Food for Life nastavljaju na području Zagreba kako bi građanima koji su u potrebi mogli osigurati topli i zdrav obrok.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN