Uskoro bez viza i dvostrukog oporezivanja s SAD-om?

Izvor: HRT / Naslovna fotografija: Pexels.com

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić u Washingtonu se sastala s američkim državnim tajnikom, Michaelom Pompeom.

Sastanak je otvorio dvije važne teme. Prva je sklapanje ugovora o dvostrukom oporezivanju i ukidanje viza za hrvatske građane koji žele posjetiti SAD.

Za hrvatske građane dva konkretna pitanja u odnosu sa SAD-om iznimno su važna: ukidanje viza i dvostrukog oporezivanja. I na hrvatskoj i na američkoj strani postoje volja i energija da se konačno pronađe rješenje i da Hrvatska dobije status kao i ostale članica Europske unije. “, rekla je Pejčinović Burić, prenosi HRT.

To bi svakako bio veliki korak prema naprijed, a koji bi poduprli još jednu bolju gospodarsku suradnju između Hrvatske i SAD-a, posebno za razvoj investicija, turizma i  trgovine između Hrvatske i SAD-a.

Također, nedavno je u suradnji Zračne luke Dubrovnik i American Airlinesa najavljena i direktna zračna linija između Dubrovnika i SAD-a, koja će tri puta na tjedan povezivati Dubrovnik s američkim gradom Philadelphiom. Tako će Republika Hrvatska preko Zračne luke Dubrovnik nakon dugih 28 godina ponovno biti izravno povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Više o toj temi pročitajte u prilogu.

Povezana vijest:  OD 2019. IZ DUBROVNIKA IZRAVNI LETOVI ZA SAD

 

Povezane vijesti: