Uspješno održana poslovna radionica Sell Croatia u Moskvi

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Rusiji organiziralo je sada već tradicionalnu radionicu Sell Croatia koja se 24. siječnja održala u Moskvi. Navedena radionica ujedno predstavlja i početak promocije Hrvatske...

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Rusiji organiziralo je sada već tradicionalnu radionicu Sell Croatia koja se 24. siječnja održala u Moskvi. Navedena radionica ujedno predstavlja i početak promocije Hrvatske kao turističke destinacije na ruskom tržištu. Na radionici je aktivno učestvovalo 29 hrvatskih turističkih  tvrtki te 80 ruskih partnera, uglavnom tuperatora i agencija, među kojima su bili i oni najveći kao što je Paks, TUI, Coral, Ruski Expres, Balkan Ekspres i PAC group.

Kao i prošle godine,  radionici je prisustvovala direktorica ATOR-a (Udruženje ruskih turoperatora), gospođa Maja Lomidze, koja je tom prilikom još jednom naglasila važnost radionice za predstavnike ruskog turističkog sektora te njihovu zainteresiranost za hrvatske destinacije. Prije početka radionice odrađena je i konferencija za medije na kojoj je bilo prisutno oko 40 predstavnika ruskih medija, a prisutni su bili i predstavnici hrvatskih te ruskih turističkih tvrtki.

Tijekom konferencije za medije, kojom je moderirao direktor ruskog predstavništva Hrvatske turističke zajednice Rajko Ružička, prezentirani su rezultati hrvatskog turizma u 2016. godini, planovi i aktivnosti za 2017. godinu, kao i potencijali Hrvatske kao turističke destinacije za ruske turiste, a prezentirana je i mobilna aplikacija „Croatia Full of Life“ koja je lansirana krajem prosinca 2016. godine.

Prezentaciju na temu viza, viznog režima te akreditacija za ruske agencije održao je Siniša Ivanec, generalni konzul pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Moskvi. Povratne informacije i ruskih i hrvatskih predstavnika bile su uglavnom vrlo pozitivne i optimistične te općenito vlada mišljenje da će se pozitivni trend rasta broja ruskih gostiju iz 2016. godine nastaviti i tijekom ove godine ističu iz HTZ-a.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN