Valamar Riviera odustaje od investicije zbog porezne politike!

Valamar Riviera putem Zagrebačke burze objavila je danas kako odgađa investiciju u Valamar Pinia Family Suites u Poreču planiranu za 2018. godinu. Kako ističu u svojem priopćenju, glavni razlog...

Valamar Riviera putem Zagrebačke burze objavila je danas kako odgađa investiciju u Valamar Pinia Family Suites u Poreču planiranu za 2018. godinu.

Kako ističu u svojem priopćenju, glavni razlog odgode investicije u Valamar Pinia Family Suites je radi neizvjesne fiskalne politike za investiture u turizam te izazova u pripremi potrebne tehničke dokumentacije. Konačnu odluku o investicijama za 2018. godinu Društvo će donijeti krajem studenog 2017. godine, zaključuju iz Valamar Riviere.

Valamar je ove godine u lipnju završio najveći godišnji investicijski ciklus komapnije vrijedan nešto više od 900 milijuna. Od ukupne investicije prošle godine u Rapcu su otvorena dva ljetovališta Family Life Bellevue Resort 4* i Valamar Girandella Resort 4*/5* , inače najveće ovogodišnje investicije u hrvatskom turizmu, vrijednoj 562 milijuna kuna.

Valamar je već prije najavio kako do 2020. godine planira investirati do 2 milijarde kuna u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke kvalitete i nastaviti ostvarivati dvoznamenkasti rast operativne dobiti na godišnjoj razini, a za novi investicijski ciklus u 2018. godini planirali su investirati 704 milijuna kuna.

Kako je već prije najavljeno ove godine, Valamar je u 2018. godini planirao otvoriti prvi Kinderhotel u svom portfelju, Valamar Girandella Maro Resort 5*, i zaokružiti repozicioniranje destinacije Rabac u vodeću odmorišnu destinaciju za goste više platežne moći. Također, osim spomenutog hotela Valamar Pinia Family Suites u Poreču, u planu investicija za 2018. godinu bio je i nastavak strategije intenzivnog ulaganja u segment premium kampiranja, i to u Valamarove kampove u Istri i na Krku. U Dubrovniku je u fokusu investicija u dodatne sadržaje hotela Valamar Argosy, a u planu su i brojni drugi projekti ulaganja u turističke objekte, sadržaje za goste i smještaj za sezonske zaposlenike.

Nakon odustajanja investicije u Poreču, pitanje je koliko će se ta odluka odnositi i gore navedene investicije do 2020. godine. Hrvatska ima najlošije uvjete za ulaganje u turizam na cijelom Mediteranu i jedno od najvećih poreznih opterećenje u Europi. Sada je Država na potezu.

Povezane vijesti:

PRIHVAĆEN STEČAJNI PLAN! VALAMAR I PBZ CROATIA OSIGURANJE ULAZE U STARI HVAR

VALAMAR IZRAVNOM NAGODBOM OD DRŽAVE KUPIO KOMPLEKS U RAPCU

PBZ CROATIA OSIGURANJE I VALAMAR RIVIERA KUPUJU HELIOS FAROS D.D. U STEČAJU

Vijesti: