Velika Britanija i Slovenija stavile Hrvatsku na crvenu listu

Velika Britanija i Slovenija stavile su Hrvatsku na crvenu listu. Svi koji iz Hrvatske dolaze u Britaniju morat će u 14-dnevnu karantenu. “Ako stignete u Veliku Britaniju nakon 04:00h...

Velika Britanija i Slovenija stavile su Hrvatsku na crvenu listu.

Svi koji iz Hrvatske dolaze u Britaniju morat će u 14-dnevnu karantenu. “Ako stignete u Veliku Britaniju nakon 04:00h u subotu ( 22.08 ) iz Hrvatske i Austrije morat ćete se samoizolirati na 14 dana” ističu iz Ministarstva prometa Velike Britanije.

Kako ističu iz Ministarstva prometa, podaci iz zajedničkog centra za biološku sigurnost i javnog zdravlja Engleske pokazali su značajnu promjenu u razini i brzini potvrđenih slučajeva koronavirusa (COVID-19) na sva tri odredišta, što je dovelo do toga da se Hrvatska, Austrija i Trinidad i Tobago uklone s trenutnog popisa putopisa.

Tjedni slučajevi na 100.000 stanovnika za Hrvatsku porasli su s 10.4 (12. kolovoza) na 27.4 (19. kolovoza) ili 164% porast novooboljenih, navode iz Ministarstva prometa.

Službenu obavijest pročitajte OVDJE

Slovenija stavila Hravtsku stavila na crvenu listu

Kao što je bilo najavljneo, Vlada Republike Slovenije je na današnjoj sjednici donijela odluku da se u ponoć Hrvatska stavi na crvenu listu.

Povratak s odmora bez karantene je moguć do ponedjeljka u ponoć, odlučila je slovenska vlada, od utorka je obavezna karantena.

Nažalost, cijela Hrvatska je na crvenoj listi, a ne kao u slučaju Njemačke, gdje su se u obzir uzele parcijalno svaka županija zasebno tj. po regijama.

Njemačka je danas stavila na crvenu listu dvije naše županije: Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju. Više u prilogu.

ROBERT KOCH INSTITUT: ŠIBENSKO-KNINSKA I SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA STAVLJENI NA CRVENU LISTU

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN