Velika konferencija Jutarnjeg lista: Sustav turističkih zajednica u 21. stoljeću

Velika konferencija o novom Zakonu o turističkim zajednicama i promjenama koje donosi
U organizaciji Jutarnjeg lista 13. studenog održat će se konferencija “Sustav turističkih zajednica u 21. stoljeću” u zagrebačkom hotelu Esplanade na kojoj će se raspravljati o dvije izuzetne teme: novom Zakonu o turističkim zajednicama i promjenama koje novi koje donosi novi Zakon.
Konferencija će okupiti vodeće hrvatske i strane stručnjake iz turizma, kao i sudionike iz gospodarskih i političkih institucija. Predstavnici turističkih zajednica iz hrvatskih regija govorit će o tome kako misle provoditi novosti u preustroju turističkih zajednica i novoj ulozi koja im je namijenjena.“Cilj nam je ovom konferencijom potaknuti javnu raspravu o novom Zakonu o turističkim zajednicama na kojoj će vodeći ljudi hrvatskog turizma predstaviti promjene koje predlažu. Turističke zajednice bit će zadužene za razvoj proizvoda, kao i za stvaranje novih motiva za dolazak gostiju. Tim povodom na konferenciji će se predstaviti sve promjene koje donosi novi Zakon, govorit će se o iskustvima drugih destinacija i država koje su takve promjene uvele.” ističu iz Jutarnjeg lista kao organizatori konferencije.

Kako bi trebale izgledati, čime bi se trebale baviti i je li ih previše – pitanja su na koja će se probati dobiti odgovor na konferenciji

Predviđeno je da će uvodnu prezentaciju pod nazivom “Horwath HTL: DMO – trendovi i benchmark – što rade najbolji“ kao uvod u raspravu održati Siniša Topalović, ISHC direktor Horwath HTL.

Slijedi panel-rasprava “Što nacionalne turističke zajednice trebaju raditi“, a sudionici su stručnjak za odnose s javnošću, međunarodne odnose i brending destinacija, Božo Skoko, direktor Instituta za turizam, Damir Krešić, ISHC direktor Horwath HTL, Siniša Topalović, direktorica odjela za razvoj proizvoda u Jadranka hotelima, Đurđica Šimičić i moderatorica panela novinarka Jutarnjeg lista Barbara Ban.

Nakon kraće pauze, slijedi još jedna panel-rasprava „Novo vrijeme – novi sustav“, a sudionici su Vladimir Bakić, direktor TZ Dubrovačko-neretvanske županije, Luka Kolovrat, direktor TZ Imota, Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera, Ivana Jurić, direktorica TZ Osječko-baranjske županije, Ivan Radošević, direktor TZ Ličko-senjske županije i moderator panela prof. dr. sc. Dragan Magaš, redovni profesor na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

 

Vijesti: