Veliki odaziv turističkih djelatnika na cijepljenje

Kao što znamo, trenutno se provodi cijepljenje turističkih djelatnika u cijeloj Hrvatskoj. Tako gradovi i turističke zajednice pozivaju sve turističke djelatnike da se cijepe. Cijepljenje je organizirano u koordinaciji...

Kao što znamo, trenutno se provodi cijepljenje turističkih djelatnika u cijeloj Hrvatskoj. Tako gradovi i turističke zajednice pozivaju sve turističke djelatnike da se cijepe. Cijepljenje je organizirano u koordinaciji s Ministarstvom turizma i sporta te županijskim Zavodima za javno zdravstvo, slijedom svrstavanja turističkih djelatnika u prioritetnu skupinu za cijepljenje protiv COVID-19.

Tako je danas u upravnoj zgradi pulskog Unilinea, počelo organizirano cijepljenje zaposlenika. Kako bi osigurao što sigurniju i bolju turističku godinu Uniline u okviru svojeg programa planira cijepiti do 70 posto zaposlenika do početka sezone.

U Unilineu zagovaraju cijepljenje turističkih djelatnika te uvođenje sigurnosnih protokola kao važan preduvjet uspješne turističke godine pred nama te vjeruju da će uvedene sigurnosne mjere i protokoli, uz dovoljnu razinu procijepljenosti stanovništva i turističkih radnika doprinijeti da se epidemiološka situacija stabilizira te da Hrvatska bude poželjna destinacija za odmor velikog broja gostiju. 

Ključnu ulogu za turističke rezultate odigrat će percepcija koju će gosti imati o Hrvatskoj, odnosno hoće li Hrvatsku ocijeniti sigurnom destinacijom za svoj odmor. Vjerujemo da ćemo cijepljenjem prije svega zaštititi naše djelatnike, goste, ali i ukupno stanovništvo i tako osigurati bolje turističke rezultate. Veseli me veliki odaziv naših zaposlenika koji su još jednom pokazali veliku odgovornost. Prošle godine niti jedan gost nije se zarazio u komercijalnom smještaju u Hrvatskoj, a svi smo svjesni da je već ove godine važno pametnim planiranjem osigurati još veću razinu sigurnosti koja će donijeti bolje rezultate i uspješnu turističku godinu, istaknuo je predsjednik Uprave Unilinea Boris Žgomba.

Uz to, Žgomba naglašava važnost inicijative da se na europskoj razini informacije o kretanju epidemije u Hrvatskoj na svim mapama Europske komisije i ECDC-a prikazuju prema NUTS3 kriteriju, podsjećajući kako su i prošle sezone postojale značajne razlike u broju slučajeva na obali i kontinentu. Zato je važno gostima pružiti pravovremene i točne informacije o stanju u obalnim županijama i destinacijama koje planiraju posjetiti.

Turistička kompanija Aminess za svoje je zaposlenike u Korčuli, Orebiću, Njivicama i Novigradu također organizirala dobrovoljno cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo.

„Sigurnost svih naših zaposlenika na prvom nam je mjestu. Smatramo da je cijepljenje zaposlenika u sektoru turizma prioritetno s obzirom da su oni u direktom kontaktu s gostima. U sklopu pripreme za ovogodišnju turističku sezonu svojim smo zaposlenicima omogućili da pristupe dobrovoljnom cijepljenju protiv koronavirusa kako bi se na svome radnom mjestu i u kontaktu s gostima osjećali što sigurnije. Time i Aminess objekte činimo još sigurnijim odabirom za odmor naših gostiju, a nadamo se da ćemo poslužiti i kao pozitivan primjer drugima. Također, drago nam je da je cijepljenje turističkih djelatnika svrstano u prioritete čime će se poslati poruka i o sigurnosti cjelokupne destinacije“, izjavila je Marina Perić, voditeljica ljudskih resursa Aminess hotela i kampova.  

U Valamaru je prošli tjedan cijepljeno 700 djelatnika u destinacijama Dubrovnik i Poreč. Kako bi osigurali normalno ljeto na moru u potpuno sigurnom okruženju, Valamar za 2021. godinu uvodi protokol i garanciju da su svi djelatnici u smještajnim objektima Valamara cijepljeni ili redovno testirani. Valamar je tako postao prvo veliko turističko poduzeće u Hrvatskoj koje će ove sezone jamčiti da su svi djelatnici u hotelima i ljetovalištima ili cijepljeni ili redovito testirani.

Potpuno svjesni da je ljudima dosta boravka u zatvorenom pod mjerama lockdowna, ali i da žele putovati na sigurna mjesta, u Valamaru smo implementirali niz mjera i protokola kako bi našim gostima osigurali normalno ljeto na moru, u potpuno sigurnom okruženju. Prioritet Valamara je osigurati najviši stupanj zaštite zdravlja gostiju i djelatnika na način da se svi skupa već ovo ljeto osjećamo bezbrižno u okviru naših ljetovalištaizjavio je predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin.  

Foto: Aminess

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN