VIDEO: Vizualizacija Pelješkog mosta s pristupnim cestama

Napokon kreće izgradnja pristupnih cesta Pelješkome mostu. „Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom“ projekt je koji sadrži izgradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama, te izgradnju obilaznice Stona. U Banskim dvorima...

Napokon kreće izgradnja pristupnih cesta Pelješkome mostu.

„Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom“ projekt je koji sadrži izgradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama, te izgradnju obilaznice Stona.

U Banskim dvorima prije par dana, točnije 09. listopada, potpisani su ugovori za izgradnju pristupnih cesta Pelješkome mostu i stonske obilaznice, vrijedni gotovo milijardu kuna.

Radi se 30 kilometara pristupnih cesta s kopnene i Pelješke strane mosta, od Duboke do Sparagovića i Zaradeža sve do obilaznice Stona, pa od Zaradeža do Prapratnog i od Prapratnog do mjesta Doli, a cijela dionica će imati dva tunela, vijadukt i most. Dionice moraju biti završe u roku od 33, odnosno 28 mjeseci, kako je predviđeno ugovorima.

Apsurdnu situaciju, da se Pelješki most izgradi i dovrši prije pristupnih cesta djelomično ćemo izbjeći. Naime, izgradnja mosta završiti će godinu dana ranije nego pristupne ceste, stoga su se u Hrvatskim cestama odlučili na Plan B.

On se sastoji da jedan od investitora ( Strabag ) prvo izgraditi spojnu cestu koja će se spojiti s postojećom cestom na Pelješcu tj. od Jadranske magistrale do mosta, kako bi cijela cestovna trasa bila u funkciji kad se most završi.

A kako će u konačnici izgledati cijeli novi prometni pravac koji će napokon prometno spojiti Hrvatsku s južnom Dalmacijom, pogledajte dolje u video prilogu.


Povezane vijesti: