Virovitica je dobila svoj prvi gastrovodič kao projekt studentice

U sklopu prakse u IT kompaniji Plava tvornica, studentica Mateja Podravac osmislila je i kreirala gastronomski vodič virovitičkih restorana i lokala brze hrane na web stranici naziva „Gdje jedem“,...

U sklopu prakse u IT kompaniji Plava tvornica, studentica Mateja Podravac osmislila je i kreirala gastronomski vodič virovitičkih restorana i lokala brze hrane na web stranici naziva „Gdje jedem“, prenosi Lokalni.hr.

Sva hrana dostupnu u virovitičkim ugostiteljskim objektima lako se može pronaći posjetom na internetsku stranicu „Gdje jedem“. Iza tog projekta, koji ne postoji van Zagreba, stoji 24-godišnja studentica Mateja.

Mateja Podravac

Iako na prvu programsko inženjerstvo zvučio kao muški tip posla, Mateja je uspješna studentica treće godine istoimenog smjera na Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Iza sebe ima odrađena tri mjeseca prakse u virovitičko-osječkoj tvrtki Plava tvornica u sklopu koje je i osmislila gastronomski vodič.

Ništa slično, koliko sam upoznata, ne postoji u Slavoniji. Cilj mi je bio prikazati cjenik svih restorana i fast foodova na području Virovitice na jednome mjestu te usporediti cijene i sastojke određenog proizvoda po restoranima. Građani tako mogu vidjeti koji im restoran ili fast food najviše odgovara za pojedini proizvod. Usto, za svaki restoran prikazane su osnovne informacije poput lokacije, radnog vremena te kontakta na koji mogu naručiti dostavu hrane“, ističe Mateja.

“Gdje jedem” gastronomski vodič

Tim projektom je sebi osigurala bolju poziciju na tržištu rada, ali i doprinijela svome gradu.

Za tvrtku Plava tvornica, u kojoj odrađuje praksu, saznala je na WordPress radionici Društva informatičara Virovitice te je tako započelo njeno radno iskustvo u tvrtki koja slovi za jednu od najboljih u Hrvatskoj u IT sektoru.

Najdraži dio prakse, iako najteži, bio je rješavanje problema i istraživanje kako ga uspješno riješiti. Bitno mi je da svaki dan prakse naučim nešto novo, u čemu sam i uspjela jer sam se susrela s novim tehnologijama koje do tada nisam imala prilike koristiti. Developeri u Tvornici bili su u svakom trenutku spremni pomoći, bez obzira na to koliko posla imaju, i ne samo meni, već i ostatku tima“, objašnjava Mateja.

Tvrtka Plava tvornica fokusira se primarno na programiranje web stranica i mobilnih aplikacija, između ostalog i aplikacije za Plitvička jezera.

Njihov opseg posla širi se i van granica Lijepe naše pa su im trenutno najaktivniji klijenti iz dalekog Kuvajta. Naime, surađuju s kuvajtskom grupacijom Taw9eel, najvećim trgovcem u regiji.

Proveli smo 24 prakse prošle godine. Sedmero praktikanata nastavilo je s plaćenom studentskom praksom, a troje ih je dobilo ugovor o radu. Dobili smo, stoga, priznanje Prijatelj studenata od Udruge e-Student“, naglašava Ana Musa, menadžerica za marketing Plave tvornice, te nadodaje kako su na Danima komunikacija ušli u top 5 projekata u kategoriji za najbolju web stranicu s prijavljenim projektom danasradim.hr.

Lijepo je čuti uspješne priče iz Slavonije, koja je često spominjana u negativnom kontekstu što se tiče razvoja u mnogim sektorima. Ulaganje u ovakve turističke proizvode i mlade talente uvijek mora biti prioritet kako bi Slavonija, ali i Hrvatska, bila što konkurentnija na europskom tržištu.

Izvor / foto: Lokalni.hr; Factory.hr

Vijesti: