Sredstva za otkazane manifestacije TZ Virovitice usmjerava na potporu iznamljivačima

Pandemija koronavirusa uzrokovala je brojna otkazivanja manifestacija u Hrvatskoj i svijetu. To je za posljedicu imalo smanjeni broj posjeta, odnosno dolazaka i noćenja turista u velikom broju destinacija, posebice...

Pandemija koronavirusa uzrokovala je brojna otkazivanja manifestacija u Hrvatskoj i svijetu. To je za posljedicu imalo smanjeni broj posjeta, odnosno dolazaka i noćenja turista u velikom broju destinacija, posebice kontinentalnih. Jedna od takvih destinacija je i Virovitica, čija je turistička zajednica odlučila novčana sredstva predviđena za manifestacije koje su odlukama Stožera dosada otkazane, preusmjeriti u provođenje plana potpora za virovitičke iznajmljivače.

Izmjenama i dopunama Programa rada i rebalansa financijskog plana Turističke zajednice grada Virovitice, usvojenih na prvoj sjednici Skupštine plan obuhvaća nekoliko segmenata.

Sigurnost gostiju

Prvi od njih je sigurnost, pri čemu se misli na sigurnost boravka turista što je osobito važno za odabir posjeta destinaciji. Godinu koju je obilježila koronakriza upravo je ovaj segment najvažniji. TZ grada Virovitice financirala je nabavu pamučnih maski sa znakom Dvorca Pejačević i natpisom “Pozdrav iz Virovitice”. Maske su namijenjene djelatnicima smještajnih objekata, ali i gostima kojima, uz zaštitu prilikom boravka, služe i kao suvenir koji mogu ponijeti i na taj način dalje promovirati Viroviticu. Uz to svim virovitičkim iznajmljivačima podjeljena su i dezinfekcijska sredstva te medicinske maske.

Vidljivost

Ova godina pokazala je važnost vidljivosti, posebice na internetu, a pokazala je i kako je veliki broj iznajmljivača zanemario upravo taj segment poslovanja. Naime, pojedini smještajni objekti nemaju vlastite web stranice niti su prisutni na internetskim platformama. U svrhu pomoći virovitičkim iznajmljivačima i povećanju njihove vidljivosti potencijalnim gostima, Turistička zajednica grada Virovitice će financirati izradu web stranica svih smještajnih objekata na području Grada. Navedene web stranice bit će dostupne i na engleskom jeziku. Uz web stranice, aktivirat će se i Facebook i Instagram profili svakog pojedinog smještajnog objekta. Turistička zajednica grada Virovitice će financirati nabavu fotografija i zakup autorskih prava te ustupiti tekstove potrebne za sadržaj novih web stranica.

Također su tiskane i podijeljene Turističke karte grada Virovitice s obilježenim znamenitostima, servisnim informacijama, ugostiteljskim i smještajnim objektima. S obzirom na brojne nove sadržaje u gradu Virovitici u planu je izrada novog elaborata smeđe signalizacije te postavljanje svih znakova koji nedostaju kao i zamjena starih i dotrajalih tabli. U sklopu ovog projekta prednost će se dati iznajmljivačima, tj. adekvatnom obilježavanju svih smještajnih objekata na području grada Virovitice.

Besplatne ulaznice za Dvorac Pejačević i Gradski muzej Virovitica

COVID-19 ostavio je traga na broj dolazaka i noćenja. Zbog toga je TZ grada Virovitica pripremila promociju kojom će posjetitelji za svako ostvareno noćenje u registriranom komercijalnom smještajnom objektu na području grada Virovitice u razdoblju od 15. rujna do 15. listopada 2020. godine na poklon dobiti besplatnu ulaznicu za Dvorac Pejačević i Gradski muzej Virovitica. Turistička zajednica za navedenu akciju financira i promidžbenu kampanju pod nazivom “Doživite grad Pejačevića” na društvenim mrežama, portalima i u tiskovinama.

Izvor: Turistička zajednica grada Virovitice

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN