Više od 190 tisuća stranih turista koristilo je Uber tijekom ljetne sezone na hrvatskoj obali

I ovog ljeta Uber je bio jedno od osnovnih sredstava prijevoza diljem jadranske obale što potvrđuju i službeni podaci Ubera. Kako javljaju iz Ubera, od 1. lipnja do 30....

I ovog ljeta Uber je bio jedno od osnovnih sredstava prijevoza diljem jadranske obale što potvrđuju i službeni podaci Ubera.

Kako javljaju iz Ubera, od 1. lipnja do 30. rujna Uberom se vozilo više od 190 tisuća stranih turista. U odnosu na prošlu godinu, ovo ljeto Uber je koristilo 13 posto stranih turista više.

Više od 98 posto njih u Hrvatsku je došlo s već instaliranom aplikacijom, što znači da ga koriste i u svojoj zemlji. Mogućnost da se njime služe i u Hrvatskoj pružila im je priliku kretati se obalom na način koji poznaju i na koji su navikli.

Ove godine broj turista koji koriste Uber dodatno je porastao u odnosu na prethodne godine, što je još jednom potvrdilo da je njihov prvi izbor te da mu najviše vjeruju. Isto tako, gotovo svi aplikaciju redovno koriste u zemljama iz kojih dolaze, pa Uber očekuju i kao sastavni dio turističke ponude u našoj zemlji, istaknuo je Davor Tremac, generalni menadžer Ubera za jugoistočnu Europu.

Među stranim turistima koji su korisnici Ubera, najviše ih je došlo iz Ujedinjenog Kraljevstva (13,36 posto), zatim SAD-a (11,94 posto), Australije (4,24 posto) te Francuske (4,05 posto). 

U Splitu su turisti najviše posjećivali Zapadnu obalu, Poljud i Žnjan, u Dubrovniku su se najčešće vozili do Gruža, Pila i Copacabane, dok su u Istri najposjećeniji centar Pule i rovinjski poluotok. U prosjeku je vožnja Uberom na obali bila duga 6,48 kilometara, dok je najduža iznosila 522 kilometra.

Foto: Uber

POVEZANA VIJEST:

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN