Zagreb i Dubrovnik uvršteni u Michelin vodič – Main Cities of Europe 2019

Odlična vijest za turistički sektor i gastronomiju dolazi nam iz jednog od najznačajnijih vodiča za restorane na svijetu – Michellin vodiča. Naime, ove godine u tiskanom izdanju Michelin Guide Main...

Odlična vijest za turistički sektor i gastronomiju dolazi nam iz jednog od najznačajnijih vodiča za restorane na svijetu – Michellin vodiča.

Naime, ove godine u tiskanom izdanju Michelin Guide Main Cities of Europe 2019: Restaurants & Hotels dodana su tri nova grada, Zagreb i Dubrovnik iz Hrvatske te Revjavik iz Islanda.

Novi MICHELIN vodič nudi ponudu restorana i hotela u 38 europskih gradova. “Anonimni obučeni inspektori posjećuju i odabiru restorane primjenjujući slavni Michelinov sustav ocjenjivanja hrane i koriste sličan proces za hotele. Putnici se mogu osjećati pouzdano oslanjajući se na Michelin jer samo najbolji čine razliku” ističu iz Michelina u opisu.

U Hrvatskoj je trenutno 62 restorana s oznakom Micehlinovih tanjura ili zvjezdica.

Zagrebački restorani Noel, Apetit City, Zinfandel’s, Takenoko, Mano, Dubravkin put, Boban, Mundoaka, Bistro apetit by Marin Rendić, Agava, Gallo i Le Bistro Esplanade nalaze se u prestižnom društvu selekcije MICHELINOVOG gastro vodiča za 2018. godinu, a Michelinove zvjezdice zaslužili su restorani Pelegrini iz Šibenika, 360º iz Dubrovnika te Monte iz Rovinja.

POVEZANA VIJEST: HRVATSKIM RESTORANIMA URUČENA MICHELINOVA PRIZNANJA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN