Zagrebačka županija daje 70.000 kuna bespovratne potpore za bazene, wellness, sportske i rekreacijske sadržaje

Zagrebačka županija raspisala je milijun kuna vrijedan natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima u turizmu. Bespovratna sredstva se dodjeljuju za podizanje kvalitete smještaja tj. obnovu i opremanje smještajnih jedinca...

Zagrebačka županija raspisala je milijun kuna vrijedan natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima u turizmu.

Bespovratna sredstva se dodjeljuju za podizanje kvalitete smještaja tj. obnovu i opremanje smještajnih jedinca te razvoj i unapređenje dodatnih sadržaja poput bazena, wellnessa i drugih rekreacijskih, sportskih i zabavnih sadržaja. Sufinancirati se mogu troškovi koji se odnose na radove, opremu i usluge za projekt koji se prijavljuje, a maksimalni iznos potpore koji pojedini korisnik može dobiti iznosi do 70.000 kuna odnosno do 60 posto prihvatljivih troškova pri čemu je važno istaknuti da investicija mora iznositi minimalno 75.000 kuna.

Korisnici sredstava mogu biti trgovačka društva, ustanove, zadruge i obrti subjekti malog gospodarstva koji se bave turizmom i žele povećati standard i kvalitetu usluge i ponudu u već postojećim hotelima, kampovima i ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj poput kuća za odmor, hostela, planinarskih i lovačkih domova itd.

Ivana Alilović; TZ Zagrebačke županije: Zaokružujemo ponudu i brendiramo cijelu regiju na jedan inovativan način kako bismo povezali sve dionike i stvorili cjelovitu priču

Ovo je dokaz kako smo spremni za ozbiljno podizanje kvalitete smještaja i cjelokupne ponude Zagrebačke županije, ističe Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije te dodaje kako i ovim porezom potvrđuju smjer u kojem idu unazad godinu dana.

Konstantno radimo na podizanju turističkih potencijala i obogaćenju turističke ponude, a koju treba pratiti i dizanje kvalitete smještajnih kapaciteta te dodatna ponuda ugostiteljskih sadržaja.  Vjerujem kako će interes biti velik na području Zagrebačke županije razvijene su vrlo ozbiljne poduzetničke priče, a razvijaju se i nove inicijative kroz bojne turističke potencijale. Zaokružujemo ponudu i brendiramo cijelu regiju na jedan inovativan način kako bismo povezali sve dionike i stvorili cjelovitu priču. Rezultati su već vidljivi, a ova sredstva daju priliku našim poduzetnicima da dodatno podignu kvalitetu svojih proizvoda i usluga i oni će to zasigurno znati dobri iskoristiti i usmjeriti u projekte koji će dizati cijelu destinaciju. Potencijal imamo, projekti su u tijeku i ovo je odlična vijest za naše poduzetniku u turizmu i za nas koji radimo na promociji i podrška smo cijelom sektoru“ naglašava Alilović dodajući kako je Turistička zajednica svima na raspolaganju za više informacija. 

Bilježimo dobre rezultate u ovim teškim godinama, a kroz ovaj natječaj konkretno se daje podrška kako bi podigli kvalitetu destinacije u svim segmentima dodaje Alilović i naglašava kako je prošle godine u smještajnim objektima u Zagrebačkoj županiji boravilo 11% više domaćih gostiju i taj trend će sigurno imati uzlaznu putanju. “U teškoj turističkoj godini ipak bilježimo dobre rezultate. Pandemija je otvorila neke nove prilike za iznajmljivače jer je naglasak bio na kućama za odmor kao epidemiološki najprihvatljivijim oblikom smještaja“ zaključuje Alilović.

Turistička zajednica Zagrebačke županije prošle je godine pokrenula novu destinacijska platforma www.odmorniakdablize.hr koja na jednom mjestu okuplja kuće za odmor tj. smještajne kapacitete, gastronomsku ponudu i sadržaje u destinacijama kroz jednu zaokruženu ponudu i priču.

Cilj je naravno što više pozicionirati cijeli zagrebački zeleni prsten prema Zagrebu kao idealne vikend destinacije nadomak gradske vreve. Također, novu platformu je pratila promotivna kampanja, a odlično se nadovezala i kampanja „Around Zagreb“ u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, sve s ciljem privlačenja i pozicioniranju prema domaćim gostima.

/ / / Odlična suradnja TZGZ i TZZŽ na destinacijskoj kampanji – Around Zagreb

/ / / Odmor nikad bliže – nova destinacijska platforma TZ Zagrebačke županije

/ / / Ivana Alilović: Kuće za odmor su pravi hit, no to je tek početak nove turističke priče Zagrebačkog zelenog prstena

Ciljani natječaji za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima u turizmu, kao u ovom slučaju gdje se potiče gradnja bazena koji su danas imperativ u kućama za odmor, su najbolji konkretni potezi i alati kako potaknuti podizanje kvalitete smještaja, a time i cijele destinacije.

Ako želim ubrzati tržišni razvoj i dati vjetar u leđa poduzetnicima u turizmu, ovo je pravi način i prvi korak.

Zeleni zagrebački prsten svakako je idealan kao bijeg iz gradske gužve i stresa, a koji nudi puno kvalitetnih sadržaja, i to sve na pola sata od centra našeg glavnog grada. A spomenutim natječajem kroz podizanjem kvalitete smještaja, svakako će destinacija postati još atraktivnija.

Natječaj je otvoren do 1. travnja 2021. godine. Više informacija o natječaju saznajte OVDJE

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN