Zagrebački domaćini prvi po čistoći smještaja prema Airbnb-u i Booking.com

S obzirom na to da su, s pojavom pandemije, zahtjevi oko higijene putovanja dodatno narasli, provedeno je istraživanje prema ocjenama korisnika platformi za rezerviranje smještaja: Airbnb, Booking.com i Tripadvisor....

S obzirom na to da su, s pojavom pandemije, zahtjevi oko higijene putovanja dodatno narasli, provedeno je istraživanje prema ocjenama korisnika platformi za rezerviranje smještaja: Airbnb, Booking.com i Tripadvisor.

Istraživanje je objavio britanski portal ShowersToYou.co.uk, a temelji se na prosjeku ocjena čistoće smještaja u popularnim europskim glavnim gradovima.

Prema provedenom istraživanju o europskim metropolama sa najčišćim smještajem, Zagreb je na prvom mjestu po ocjenama korisnika najznačajnijih platformi za rezerviranje smještaja Airbnb i Booking.com.U ukupnom poretku od 20 najčišćih odredišta u Europi, Zagreb je zauzeo 3. mjesto s prosjekom od 4,740, a ispred su samo Lisabon s prosjekom ocjena od 4,792, dok je na drugom mjestu Prag s gotovo identičnom ocjenom kao Zagreb, tj. prosjekom od 4,741. 

Obradovali smo se kad smo vidjeli ovo istraživanje i izuzetno smo zadovoljni s postignutim rezultatom. U vremenima u kojima živimo, higijena je postala posebno važna te su zdravstveni aspekti boravka u destinaciji postali jedna od glavnih okosnica prilikom promoviranja na inozemnom turističkom tržištu. Raduje nas da su to ocjene krajnjih korisnika platformi Airbnb, Booking.com i Tripadvisor  te, kao takve, daju dodatnu težinu Zagrebu kao sigurnom i čistom odredištu. Koristim priliku čestitati zagrebačkim pružateljima smještajnih usluga na ovom sjajnom rezultatu“, izjavila je direktorica Turističke zajednica grada Zagreba, Martina Bienenfeld.

Inače, vezano uz covid19 standarde čistoće u smještajima, više informacija možete vidjeti ovdje: Airbnb, Booking.com, TripAdvisor

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN