Zajednička ulaznica destinacije Lika uključuje 8 atrakcija u Lici

Kupnjom zajedničke ulaznica za destinaciju Lika jedna ulaznica po jedinstvenoj cijeni omogućuje ulaz u čak osam zaštićenih prirodnih područja. Motivirani dosadašnjim uspjehom Klaster Lika Destination i zaštićena prirodna područja u...

Kupnjom zajedničke ulaznica za destinaciju Lika jedna ulaznica po jedinstvenoj cijeni omogućuje ulaz u čak osam zaštićenih prirodnih područja.

Motivirani dosadašnjim uspjehom Klaster Lika Destination i zaštićena prirodna područja u destinaciji Lika i ove  sezone formiraju zajedničku ulaznicu destinacije Lika s ciljem poticanja duljeg zadržavanja turista u destinaciji te brendiranja destinacije Lika kao destinacije zaštićenih prirodnih područja. 

Tako će posjetitelji uz kupljenju kartu za Nacionalni park Plitvička jezera dobiti i vaučere za besplatan ulazak na osam zaštićenih područja “Lika destinacije”, čime će posjetitelji umjesto 630 kuna za sve ulaznice imati trošak od 350 kuna.

Uzevši u obzir činjenicu da Nacionalni park Plitvička jezera godišnje posjeti 10% svih turista koji posjete Republiku Hrvatsku, cilj je da taj veliki broj turista otkrije i ostale, manje poznate, ali također atraktivne prirodne ljepote Like, kako bi se produžio boravak u destinaciji i povećala turistička potrošnja.

U destinaciji Lika nalaze 3 od 8 nacionalnih parkova u Hrvatskoj, park Prirode Velebit kao najveće zaštićeno prirodno područje u Hrvatskoj, jedini pećinski park u svijetu te rodno mjesto jednog od najpoznatijih svjetskih genija – Nikole Tesle. Upravo zbog toga Klaster Lika destinacija radi na brendiranju cijele destinacije kao regije zaštićenih prirodnih područja, što je ujedno i jedan od ciljeva formiranja zajedničke ulaznice destinacije Lika. 

Zajednička ulaznica destinacije Lika formirana je u suradnji Klastera Lika Destination i atrakcija koje obuhvaća:

  • Nacionalni park Plitvička jezera
  • Nacionalni park Sjeverni Velebit
  • Nacionalni park Paklenica
  • Park prirode Velebit
  • Baraćeve špilje
  • Pećinski park Grabovača
  • Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda Otočac te
  • Memorijalni centar „Nikola Tesla“ Smiljan

Zajedničku ulaznicu destinacije Lika moguće je kupiti u Nacionalnom parku Plitvička jezera ili online na stranici Nacionalnog parka Plitvička jezera.  Cijena ulaznice je 350 kn za odrasle i 250 kn za djecu od 7 do 18 godina, što je ušteda od gotovo 50% jer kad bi se karte kupovale pojedinačno iznosile bi 630 kn. 

Kupljeni voucheri mogu se iskoristiti do 30. rujna ove godine. Više informacija saznajte OVDJE

Povezane vijesti: