Zajedničke promotivne aktivnosti HTZ-a i TZ-a Istarske županije

Na koordinacijskom sastanku Hrvatske turističke zajednice i predstavnika turističkih zajednica Istarske županije predstavljene su promotivne aktivnosti HTZ-a u 2020. godini, a razgovaralo se i o zajedničkim promotivnim aktivnostima koje...

Na koordinacijskom sastanku Hrvatske turističke zajednice i predstavnika turističkih zajednica Istarske županije predstavljene su promotivne aktivnosti HTZ-a u 2020. godini, a razgovaralo se i o zajedničkim promotivnim aktivnostima koje će se provoditi u suradnji s turističkim zajednicama Istarske županije.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić istaknuo je kako je HTZ za vrijeme pandemije kreirao kampanje i održavao vidljivost Hrvatske kroz medije i društvene mreže, što je omogućilo da se i u ovim trenucima realizira određeni turistički promet. Sukladno dinamici postupnog otvaranja granica provodile su se aktivnosti te kampanje prema tržištima koja su lako dostupna i imaju sličnu epidemiološku situaciju.

Svi zajedno moramo dati sve od sebe da u glavni dio sezone uđemo što spremniji“, istaknuo je Staničić, naglasivši kako je vrlo korisno u ovim okolnostima razmjenjivati informacije jer samo tako možemo odgovoriti na trenutne izazove.

Nadodao je kako je HTZ na svojoj službenoj web stranici sistematizirao sve važne informacije i upute te sudjelovao u kreiranju aplikacije EnterCroatia te kako su kroz urede predstavništva HTZ-a informirani ključni partneri, ali i turisti. Spomenuo je kako se puno radi na ponovnom pokretanju aviolinija.

„Mnoge avio kompanije krenut će s prometovanjem u srpnju i kolovozu, pa tako i na Zračnu luku Pula čime će se intenzivirati turistički promet u Istri, ali i utjecati na produljenje turističke sezone“, nadodao je Staničić.

Što se tiče popunjenosti kapaciteta u Istri, direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević istaknuo je kako u ovom trenutku, a prema podacima e-visitora, u Istri boravi oko 65.000 gostiju i kako su podjednako popunjeni privatni smještaj, kampovi, ali i mali obiteljski hoteli. „Svi zajedno moramo dati sve od sebe da u glavni dio sezone uđemo što spremniji“, istaknuo je Staničić, naglasivši kako je vrlo korisno u ovim okolnostima razmjenjivati informacije jer samo tako možemo odgovoriti na trenutne izazove.

Na kraju recimo kako je sastanku nazočila i pomoćnica u Ministarstvu turizma Monika Udovičić, koja je naglasila kako je Ministarstvo bilo iznimno osjetljivo prema privatnim iznajmljivačima, smanjilo je boravišnu pristojbu i turističku članarinu, što se pokazalo dobrim, jer prema rezultatima u Istri, gosti su se očito osjećali puno bolje upravo u privatnom smještaju.

Coronavirus - Info

PRILOG: Informacija za turiste na ENGLESKOM JEZIKU / Coronavirus 2019-nCoV Q&A

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN