Edukacija i popularizacija znanosti u turizmu – Uključite se u projekt “ZNANJE JE MOĆ”

Krećem u nove izazove i inicijative sve s ciljem pozitivne promijene. Krećem tako da jednostavno krećem, malim korak prema naprijed, ali s jasnim ciljem i vizijom.

Dream big. Start small. But most of all, start” rekao je jedan od najtraženijih govornika na svijetu Simon Sinek. Tako je krenuo portal HrTurizam.hr, a tako kreće i ovaj novi izazov radnog naziva – Znanje je moć.

Osobno smatra kako su znanstveni magistarski radovi i doktorske disertacije izvrsni kvalitetni radovi te izvori zanimljivih informacija, razmišljanja i istraživanja. Upravo s ciljem konstruktivne rasprave, edukacije, pozitivnog razvoja turizma i popularizaciji znanosti kako bi važna istraživanja, analize, alati i razmišljanja dobili što više čitatelja te ono najvažnije kako bi vrijednim radovima dali novu dodanu vrijednost.

Pozivam sve zainteresirane autore koji žele da se objave njihovi znanstveni magistarski radovi i doktorske disertacije da se jave putem maila na : vijesti@hrturizam.hr. Također, pozivam zainteresirane fakultete koji imaju studij turizma, da se priključe projektu, te uz odobrenje autora, da se objave radovi na portalu. Bit će to prilika i mladim kolegama i budućim turističkim djelatnicima da pokažu svoja znanja i afirmiraju se u svom području obrazovanja i budućeg rada. Također, pozivam fakultete na zajedničku suradnju s ciljem što boljeg spajanja znanosti i turističkog sektora.

Dugoročni cilj i imperativ je skupiti sve znanstvene magistarske radove i doktorske disertacije iz turizma na jednom mjestu.

Na portalu HrTurizam.hr na naslovnici bit će postavljena poseban kategorija gdje će se nalaziti svi objavljeni radovi. Svaki rad bit će prezentiran kroz kratki sažetak ili članak, te će cijeli rad biti priložen u pdf. formatu, za one koji žele dobiti širu priču i pročitati cijeli rad.

Pogledajte primjere već do sada objavljenih radova:

Primjer 1 : PERCIPIRAJU LI KLJUČNI DIONICI U TURIZMU GRADOVA SPLITA, ŠIBENIKA I ZADRA SUSTAV TZ-A KAO EFIKASAN I FUNKCIONALAN?

Primjer 2 : SEZONALNOST HOTELSKOG POSLOVANJA – KOJI JE PUT PREMA SUZBIJANJU EKSTREMNE SEZONALNOSTI POSLOVANJA?

Ono što je izrazito pozitivno, cijeli projekt prije nego je počeo, već je generirao nove vrijednosti. Naime, kako mi je cijela priča u glavi već godinu dana, imao sam prilike objaviti više znanstevnih radova, te je tako jedan rad generirao novo prijateljstvo kao i potencijalnu suradnju između dvije institucije, upravo zahvaljujući objavi znanstvenog rada.

Vrijednosti projekta je već prepoznala vodeća poliklinika u Hrvatskoj – Poliklinika Bagatin, koja je ponosni partner projekta.

PARTNERI PROJEKTA

Smatrate kako je edukacija i znanje najmoćnije oružje koje možemo iskoristiti za pozitivnu promjenu? Slažete se s tvrdnjom kako su dvije glave pametnije od jedne? Potičete konstruktivno i argumentirano razmišljanje, kreativnost i cjeloživotno učenje? Slažete se kako znanje mora biti dostupno svima? Ulažete i potičete mlade ljude da pokažu svoja znanja i afirmiraju se u svom području obrazovanja i budućeg rada?

Ako su ove vrijednosti kompatibilne s Vašom poslovnom i osobnom filozofijom, podržite popularizaciju znanosti u turizmu te projekt Znanje je moć, koji za cilj ima popularizirati znanost i educirati turističke djelatnike te potaknuti na konstruktivnu i argumentiranu raspravu jer jedino tako se možemo se razvijati kao pojedinci i kao društvo.

Ponosni partner projekta: Poliklinika Bagatin 

Vijesti: