Prvi put u povijesti više od dva milijuna putnika u splitskoj zračnoj luci

U splitsku zračnu luku ovog će vikenda do ponoći sletjeti 150 zrakoplova, a putnika u oba smjera bit će oko 38.000 tisuća što je  desetak posto više nego zadnjeg vikenda u lipnju...

U splitsku zračnu luku ovog će vikenda do ponoći sletjeti 150 zrakoplova, a putnika u oba smjera bit će oko 38.000 tisuća što je  desetak posto više nego zadnjeg vikenda u lipnju 2015. godine, doznaje se od voditelja službe prihvata i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvana.

U dosadašnjem dijelu ovogodišnjeg lipnja promet putnika kroz splitsku zračnu luku je veći za oko 15 posto u donosu na isto razdoblje prošlogodišnjeg lipnja, a u prvih pet i pol mjeseci ove godine ostvaren je promet oko 503.000 putnika što je za 10,2 posto više u usporedbi  s prvih pet i pol mjeseci prošle godine” rekao je Melvan za Hinu, a prenosi Slobodna Dalmacija.
PRVI PUT U POVIJESTI VIŠE OD DVA MILIJUNA PUTNIKA

Dodao je kako je u svibnju ove godine prvi puta u povijesti splitske zračne luke ostvaren promet veći od 200.000 putnika tijekom tog mjeseca, a kako  se ove godine, u kojoj se obilježava  i 50. godišnjicu otvaranja splitske zračne luke, očekuje da će po prvi puta u njenoj povijesti promet putnika biti  veći od dva milijuna tijekom jedne kalendarske godine.

Inače, Zračna luka Split zrakoplovnim linijama povezana je s 100 destinacija u 23 države svijeta.

Izvor: Slobodna Dalmacija / Hina

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN