Predstavljen novi direktan let Aer Lingusa Cork – Dubrovnik

U organizaciji Predstavništva HTZ-a u Londonu, TZ grada Dubrovnika, irskog nacionalnog zračnog prijevoznika Aer Lingus te zračne luke Cork održana je promocija Dubrovnika u drugom najvećem gradu Irske i...

U organizaciji Predstavništva HTZ-a u Londonu, TZ grada Dubrovnika, irskog nacionalnog zračnog prijevoznika Aer Lingus te zračne luke Cork održana je promocija Dubrovnika u drugom najvećem gradu Irske i prestižnom River Lee na kojoj je nazočilo više od 80 turističkih agenata. 

Povodom uvođenja nove direktne linije Aer Lingus na relaciji Cork-Dubrovnik dva puta tjedno s početkom od 4. svibnja, predstavnici zračnog prijevoznika Aer Lingus i zračne luke Cork, Jenny Rafter i Brian Gallagher, istaknuli su nadprosječna očekivanja u pogledu popunjenosti nove zračne linije.  

„Ovakvo događanje pokazalo se kao izvrsnim primjerom razmjene iskustava i ideja turističke i avio industrije Hrvatske i Irske. Imamo iznimno visoka očekivanja u pogledu popunjenosti direktnih letova i s velikim nestrpljenjem čekamo njihovo lansiranje u svibnju. Ogroman odaziv agenata dodatana je potvrda koliko je Dubrovnik uzbudljiva destinacija u Irskoj i očekujemo da će se interes odraziti na cijelu Hrvatsku“, naglasio je Brian Gallagher

Očekivali smo četrdesetak agenata i medija, a odazvalo se dvostruko više i to je dokaz nevjerojatnog apetita irskog turističkog tržišta za Dubrovnik. Irska je spremna za nešto novo i drugačije, a Dubrovnik zadovoljava sve uvjete da postane glavni favorit kod irskih turista“, dodala je Jenny Rafter.

Interaktivno-edukativno događanje potvrdilo je da Dubrovnik kao destinacija ide u korak s trendovima kojima dominiraju kulturno-zabavni sadržaji te autentični eno-gastro doživljaji. Ukoliko pridodamo faktor da je irska ekonomija u uzlaznoj putanji, a irski turisti postojani i veliki potrošači u potrazi za novim i inspirativnim destinacijama, Dubrovnik ima potencijal za etabliranje kao ovogodišnja hit destinacije na irskom tržištu“, zaključila je Ivana Shiell iz Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Održana je prezentaciju te otkrila nazočnim agentima sveobuhvatni potencijal destinacije od bogate povijesno-kulturne baštine do turističkih kapaciteta i brojnih događanja tijekom čitave godine.  Kako ističu iz TZ Dubrovnika, uz upoznavanje gostiju s Dubrovnikom kao destinacijom, uspješna večer imala je cilj uvjeriti agente u kvalitete i autentičnost eno-gastro ponude uz dubrovačke specijalitete hrvatskog chefa i hrvatskih vina uz zvukove klapske pjesme.

Tako sada Aer Lingusa povezuje Irsku s Hrvatskom s direktnim letovima iz Splita, Pule i Dubrovnika.

Vijesti: