Prvi hrvatski paleontološki vodeni park uskoro otvara svoja vrata u Balama

Kamp Mon Perin iz Bala raste iz godine u godine te se uspješno etablirao kao jedan od najmodernijih auto-kampova u Istri. Prije dvije godine temeljito je obnovljen, a ove...

Kamp Mon Perin iz Bala raste iz godine u godine te se uspješno etablirao kao jedan od najmodernijih auto-kampova u Istri. Prije dvije godine temeljito je obnovljen, a ove godine kamp će otkriti i još jedan, pomalo netipičan sadržaj.

Naime, riječ je paleontološkom parku koji će se sastojati od vodenog parka i edukativno-istraživačkog poligona. Možda se pitate zašto baš paleontološki tematski park? No, odgovor je jednostavan. U neposrednoj blizini auto-kampa, točnije na sredini glavne plaže, arheološko je nalazište okamenjenih kostiju dinosaura starih oko 130 milijuna godina. Kosti su pronađene, odnosno izronjene iz dna mora 1992. godine te je jedino nalazište na svijetu koje je na morskom dnu. U Pekingu 1995. godine, baljansko nalazište uvršteno je u Svjetski popis paleontoloških nalazišta. Zanimljiva je pretpostavka kako je Istra bila dom desetak različitih vrsta dinosaura.

Iz uprave Mon Perina prepoznali su potencijal sadržaja te su odlučili svojim posjetiteljima ponuditi jedinstveno iskustvo u obliku Paleo Parka.

Vodeni park / camping-monperin.hr

Paleo Park protezat će se na preko 16 tisuća kvadratnih metara te uključivati sadržaje poput tri bazena i vruće kupelji, restorana, suvenirnice, sunčališta, dječjeg igrališta te dječjih pješčanika s izloženim kostima dinosaura. Bazen će biti u obliku dinosaura površine 1100 kvadratnih metara, s manjim bazenom koji će biti namijenjen za djecu te jednim koji će sadržavati sjedeće masaže. Okoliš bazena nadopunjavat će primjerci dinosaura u različitim dimenzijama te edukativna šetnica koja će pratiti povijest dinosaura.

Edukativna šetnica / camping-monperin.hr

Iz Mon Perina su izjavili kako je otvorenje parka planirano početkom lipnja te ističu kako će kamp ovim sadržajem opravdati četiri zvjezdice te ponuditi posjetiteljima izvanredno iskustvo. Također, naglašavaju kako je, prilikom uređenja parka, naglasak stavljen na očuvanje krajobraza i hortikulture kako bi to iskustvo bilo što autentičnije.

Investicija Paleo Parka vrijedna je oko 22.5 milijuna kuna, a park će zapošljavati 20-ak radnika. Mon Perin je ovim potezom potvrdio svoju reputaciju i još jednom pokazao na koje jedinstvene načine bi kampovi mogli ulagati u svoje sadržaje i usluge te time postati kompetentni u hrvatskoj „kamp sceni“. Jer činjenica je kako se čak 25 posto svih turističkih noćenja u Hrvatskoj ostvaruje u kampovima.

POVEZANA VIJEST: KAMP “MON PERIN” KAO ODLIČAN PRIMJER USPJEŠNE KAMP PRIČE

Foto: Paleo Park / camping-monperin.hr

Vijesti: