Joško Stella, TZ Splitsko-dalmatinska županija: U predsezoni ostvarili smo rekordno povećanje broja dolazaka i noćenja

Rekordna predsezona u Dalmaciji

Prema podacima iz sustavu e Visitor na dan 31.05. u Splitsko-dalmatinskoj županiji tijekom svibnja boravilo je 221.513 gostiju, što je za 15 posto bolji rezultat nego lani.

Tako je ostvareno ukupno 866.072 noćenja, odnosno 11 posto više nego u istom mjesecu 2016. godine čime je Srednja Dalmacija ostvarila veliki iskorak na putu prema sve boljoj predsezoni. “U punu turističku sezonu ove godine smo ušli ranije no ikad pa su naša turistička mjesta na obali, otocima i u zagorskom dijelu županije već u znaku velikih skupina gostiju, odlično popunjenih smještajnih objekata, ali i brojnih događanja koja će im boravak učiniti posebnim i nezaboravnim.” ističe Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske.

U razdoblju siječanj – svibanj 2017. godine ostvareno je u komercijalnom smještaju 393.916 dolazaka i 1.272.673 noćenja što je rast od 23 % u dolascima i 20 % u noćenjima. U spomenutom razdoblju najveći broj dolazaka sa stranih tržišta ostvarili su Nijemci (40.853), turisti s tržišta Velike Britanije (28.199), turisti iz Južne Koreje (32.022), turisti iz BiH ( 23.055) i Francuske (21.116).

Istovremeno najveći broj noćenja zabilježili su također Nijemci, turisti s tržiša Velike Britanije, turisti iz BiH i Francuzi. “Od siječnja do kraja svibnja, imali smo 27 posto više dolazaka inozemnih gostiju i 23 posto više njihovih noćenja. Kako je u istom razdoblju i broj dolazaka domaćih gostiju u Srednjoj Dalmaciji rastao, sve ukazuje na to da naše opsežne i sveobuhvatne marketinške aktivnosti daju rezultate i u ovoj godini. Turistička središta Splitsko-dalmatinske županije ovih su dana na najgledanijim europskim televizijskim postajama obišla svijet u autorskim reportažama, a najtiražniji svjetski mediji donose priče o povijesti, kulturi i ljepoti Splita, Hvara, Makarske, Trogira, Brača” zaključuje Stella

Vijesti: