Sportska Hrvatska – novi projekt HTZ-a

Jučer je u Ministarstvu turizma održana je 42. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a na kojoj su članovima Vijeća predstavljeni prijedlog godišnjeg programa rada Hrvatske turističke zajednice za 2019. godinu.  Na...

Jučer je u Ministarstvu turizma održana je 42. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a na kojoj su članovima Vijeća predstavljeni prijedlog godišnjeg programa rada Hrvatske turističke zajednice za 2019. godinu. 

Na sjednici je donesen prijedlog poziva za iskazivanje interesa za provedbu projekta Sportska Hrvatska u 2019. godini te prijedlog odluke o osnivanju Povjerenstva za Sportsku Hrvatsku. Izniman naglasak u budućem radu stavljat će se na program Sportska Hrvatska te na suradnju s Hrvatskim olimpijskim, rukometnim i nogometnim savezima s ciljem jače pozicioniranje Hrvatske na dinamičnom svjetskom turističkom tržištu.

Kako ističu iz HTZ-a, razlog sustavnijem pristupu brendiranja kroz sport razlog su odlični ovogodišnji rezultati promocije kroz sport i zato se za iduću godinu priprema program Sportska Hrvatska u sklopu kojeg će se podržati vrhunska sportska događanja u Hrvatskoj te provoditi promotivne aktivnosti u suradnji s međunarodno poznatim hrvatskim sportašima.

U sklopu projekta Sportska Hrvatska već su ove godine podržani projekti i manifestacije poput biciklističke utrke Tour of Croatia, ATP Croatia Open Umag, Pannonian Challenge, Downhill UCI MTB Svjetski kup Mali Lošinj, svjetske regate TP52 Super Series koja se održala u Šibeniku i Zadru i dr. Prošel godine. Dodatno, na istom je sazivu donesen i prijedlog Odluke o marketinškim suradnjama s Hrvatskim olimpijskim odborom na projektu Sportska Hrvatska kao i Odluke o marketinškoj suradnji s Hrvatskim nogometnim i rukometnim savezima.

Važno je istaknuti kako promocija Hrvatske kroz spoj sporta i poznatih osoba također trenutno predstavlja jedan od najučinkovitijih promotivnih alata, što je potvrđeno i ljetos na jednom od najgledanijih Svjetskih nogometnih prvenstava u Rusiji. Kroz suradnju s vrhunskim hrvatskim sportašima, osvajačima odličja i sudionicima značajnih međunarodnih natjecanja na domaćem i stranim tržištima kao i kroz suradnju vezanu uz održavanje vrhunskih sportskih događanja u Hrvatskoj, cilj nam je dodatno ojačati snagu brenda te podići svijesti o Hrvatskoj kao atraktivnoj turističkoj destinaciji raznovrsne turističke ponude tijekom cijele godine. Kao svojevrsni ambasadori naše zemlje, sportaši zaslužuju našu maksimalnu podršku u radu i razvoju, a isto tako vjerujem kako će zajednička suradnja na domaćem i emitivnim tržištima pozitivno utjecati i na povećanje turističkog prometa i opće potrošnje.“, izjavio je ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Gari Cappelli.

U nadolazećem razdoblju, Hrvatska turistička zajednica tako će ostvariti četverogodišnju suradnju s Hrvatskim olimpijskim odborom za provedbu marketinške i PR suradnje  u projektu „Sportska destinacija Hrvatska“ kako bi se na tragu kvalitetne infrastrukture i prepoznatljivosti temeljene na uspjesima sportaša stvorio i isporučio inovativan proizvod usmjeren najvećim dijelom inozemnom sportskom tržištu.

Isto tako, od 2019. do 2021. godine Hrvatska turistička zajednica i Hrvatski rukometni savez u cilju dodatnog jačanja brenda, ostvarit će suradnju kroz utakmice i nastupe koje će hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija odigrati u razdoblju trajanja ugovora. Prijedlog suradnje, između ostalog, obuhvaća brendiranje sportske opreme znakom hrvatskog turizma, isticanje istoga na rukometnom igralištu na utakmicama u organizaciji HRS-a, te ostalim materijalima saveza, korištenje vizuala HRS-a te ostale aktivnosti vezane uz provedbu promotivnih aktivnosti HTZ-a. Dodatno, od kraja 2018. godine do kraja 2022. godine ostvarit će se i suradnja Hrvatskim nogometnim savezom koja će uključivati marketinške i PR aktivnosti vezane uz domaće utakmice i treninge na domaćem i inozemnom terenu.

Donosimo kako je izgledao prošlogodišnji poziv za provedbu projekta “Sportska Hrvatska”, da dobijete okvir o kakvoj suradnji s radi i što očekuju u HTZ-u. Pratimo svakako razvoj projekta “Sportska hrvatska” te ćemo objaviti nove detalje kao i poziv za suradnju za 2019 godinu čim bude objavljen.

Vijesti: