Čarolija koja nastaje i nestaje – Festival pijeska u Ninu

U organizaciji Turističke zajednice Grada Nina 12. kolovoza 2017. održat će se na prekrasnim pješčanim plažama koje su obilježje destinacije Nin, a gdje obilje pijeska pruža nezaobilaznu inspiraciju na...

U organizaciji Turističke zajednice Grada Nina 12. kolovoza 2017. održat će se na prekrasnim pješčanim plažama koje su obilježje destinacije Nin, a gdje obilje pijeska pruža nezaobilaznu inspiraciju na temu piješčanih skulptura. Duge prirodne pješčane plaže Nina jedan su od njegovih zaštitnih znakova i impresivna slika koju pamte svi koji su barem jednom ovdje bili.

Ukupna je dužina ninskih plaža iznosi čak 8000 metara, a najdulja i najpoznatija među njima je 3 kilometara duga, pješčana Kraljičina plaža. Na plaži s legendom ili Kraljičinoj plaži nalazi se baby plaža, a uz nju klimatsko i talasoterapijska klinika na otvorenom s ljekovitim blatom gdje se liječenje i rehabilitacija s peloidnom terapijom uspješno provodi već 50 godina. Skulpture od pijeska rade se od 7 do 11 sati ujutro na dvije lokacije i to na Kraljičinoj plaži i plaži Ždrijac.

Dodatnu draž daje izbor najboljih skulptura u kojem sudjeluju umjetnici, stanovnici i turisti. Stoga se pozivaju zainteresirani sudionici da ponesu potreban alat, naoružaju se veselim raspoloženjem i posjete Kraljičinu plažu i plažu Ždrijac 12. kolovoza  te budu dio čarolije koja nastaje i nestaje, zabavljaju se, grade skulpture od pijeska i osvoje nagrade ističu iz TZ Nina

Uz vodstvo kipara mentora na plažama cilj je da posjetitelji grade poznate motive iz ninske bogate baštine poput prepoznatljivih crkvica ili nešto po vlastitoj ideji. Festival je zamišljen kao jedinstvena izložba raznih kreacija dječje mašte i svih odraslih koji su sačuvali dječiji pogled na svijet.

Festival pijeska, tako logično i fenomenalno, svakako odličan i poseban turistički sadržaj za sve turiste.

Vijesti: