Grad Vukovar prvo kupio hotel Dunav, a sada ga nakon pet mjeseci prodaje

Foto: www.enciklopedija.hr

Gradskog vijeća Grada Vukovara na zadnjoj sjednici donijelo je Odluku o prodaji nekretnine u svojem vlasništvu, a radi se o hotelu Dunav.

Neupućenima bi se odmah upalila lampica i pitanje, što hotel uopće radi u vlasništvu grada, a stvar postaje bizarnija kada znamo da je upravo isti hotel grad Vukovar kupio prije samo pet mjeseci od tvrtke EURCO d.o.o., za 10.360.000,00 kn.

Kako je tada najavljeno iz grada Vukovara, u planu je bila rekonstrukcija, opremanje i prenamjena Hotela Dunav u Društveno obrazovni centar “Dunav” putem Intervencijskog plana Grada Vukovara i to u vrijednosti od ukupno 35.000.000,00 kn . Čak 5.959,40m2 građevinske bruto površine ( prizemlje i osam katova ) sadržavali bi  multifunkcionalne dvorane, javne prostore, učionice, kabinete, restoran, kafić, poslovne prostore i smještajne jedinice.

No u cijelu priču se upleo potencijalni investitor koji bi kupio hotel Dunav, pa je grad Vukovar odlučio raspisati Javni natječaj za prodaju istog. “Imamo zainteresirane kupce za nekadašnji Hotel Dunav. Uvjetovati ćemo da cijena ne bude niža od 10 milijuna kuna koliko smo platili tu nekretninu. Zainteresirani kupci su iz inozemstva i bave se hotelijerstvom, a s privođenjem svrsi objekta biti će osigurana i nova radna mjesta.“  izjavio je Penava za portal Press032.

Na pitanje vijećnice u sklopu Gradskog vijeća grada Vukovara koji se konkretan investitor interesira za kupnju Hotela Dunav, gradonačelnik Ivan Penava odgovorio je kako nažalost još nije u mogućnosti odgovoriti na to pitanje jer potencijalni investitor postoji no hoće li se javiti na natječaj i hoće li doći do realizacije ne može govoriti u naprijed.

Uskoro možemo očekivati raspisivanje Javnog natječaj za prodaju hotela Dunav, kojeg ćemo objaviti na portalu.

Povezana vijest: GRAD VUKOVAR KUPIO STARI HOTEL U CENTRU GRADA – HOTEL DUNAV

Vijesti: