Hrvatska turistička ponuda na sajmu u Oslu i Beču

Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu na bečkom sajmu turizma, koji se održava od 11. do 14. siječnja. Uz Hrvatsku turističku zajednicu na sajmu nastupa i 12 suizlagača:...

Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu na bečkom sajmu turizma, koji se održava od 11. do 14. siječnja. Uz Hrvatsku turističku zajednicu na sajmu nastupa i 12 suizlagača: turističke zajednice Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije (Makarska rivijera), grada Zagreba i Raba, HGK Županijska komora Otočac, Jadrolinija, KUH, Kamp Straško – Hadria, Jadran Crikvenica, Camping Village Šimuni, Jadranka kampovi Mali Lošinj te Cresanka Cres.

Na sajmu nastupa oko 800 izlagača iz 80 zemalja, a riječ je o jednom od najopsežnijih sajmova u Austriji, koji posjetitelje želi animirati da poduzmu ono što su oduvijek željeli, počevši od gradskih putovanja, preko onih obiteljskih do avanturističkog godišnjeg odmora ili wellnessa.

Inače, u u 2017. godini u Hrvatskoj s tržišta Austrije ostvareno 1,4 milijuna dolazaka (rast od 8 posto) i 7,7 milijuna noćenja (rast od 7 posto).

U OSLU OTVOREN SAJAM „REISELIVSMESSEN”

S druge strane, predstavništvo Hrvatske turističke zajednice za Skandinaviju samostalno nastupa na turističkom sajmu „Reiselivsmessen“, koji se održava od 12. do 14. siječnja 2018. godine u glavnom gradu Norveške, odnosno u Oslu u izložbenom prostoru „Telenor Arena“.

Riječ je o najvećem turističkom sajmu u Norveškoj pa se očekuje vrlo velik interes struke, ali i opće publike. Naime, sajam je prošle godine sajam posjetilo oko 42 tisuće općih posjetitelja te više od 3 tisuće osoba iz struke, odnosno poslovnih subjekata.

S tržišta Norveške je tijekom 2017. godine realizirano više od 180 tisuća dolazaka (rast od 20%) i 1,4 milijuna noćenja (rast od 19%).

Iz HTZ-a ističu kako je dan prije otvorenja sajma u kongresnom centru u Oslu održana i poslovna radionica „Travel Match 2018“, a koja je bila namijenjena turističkoj struci i poslovnim subjektima. Hrvatsku je na radionici predstavio direktor predstavništva Paul Šikić koji je tom prilikom norveške partnere upoznao s hrvatskom ponudom i novostima u 2018. godini.

Predstavljanje rezultata turističkog prometa za 2017. godinu

Povodom završetka turističke godine, ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić predstavit će u ponedjeljak, 15. siječnja 2018. godine rezultate turističkog prometa za dvanaest mjeseci 2017. godine te očekivanja i projekte u turističkoj 2018. godini.

Vijesti: