Hrvatska dobila Prvi Festival hodanja

Manje od mjesec dana ostalo je do važnog sportskog događanja koje će se po prvi puta održati u Hrvatskoj, i to u Ličko – senjskoj županiji.  Prvog i drugog...

Manje od mjesec dana ostalo je do važnog sportskog događanja koje će se po prvi puta održati u Hrvatskoj, i to u Ličko – senjskoj županiji. 

Prvog i drugog rujna, u organizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije održat će se Prvi Hrvatski festival hodanja. Velik je to događaj za cijelu Hrvatsku jer su Festivali ovakvog tipa izuzetan trend u svijetu, a osim popularnosti krasi ih i masovnost jer je hodanje aktivnost koja sve više dobiva na važnosti i profesionalnosti. Zbog toga neki od svjetskih Festivala okupe i do pedeset tisuća hodača.

Prvi Hrvatski festival hodanja će se održati u Gospiću i Otočcu, pri čemu će svaki grad osigurati dvije rute – kraću i dužu.Prvi rujan rezerviran je za Gospić gdje će svi prijavljeni „šetači“ savladavati dvije staze od 23 i 30 kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga, drugog rujna, manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka – kraću stazu od 18 km te najdužu i najzahtjevniju stazu od 34 kilometra.

Cilj projekta je naravno uz promociju Like, promocija aktivnog turizma i aktivnog načina življenja na što u našoj županiji stavljamo snažan naglasak. Projekt smo smjestili u gradove Gospić i Otočac koji zadovoljavaju baš sve kriterije ovakvog tipa Festivala. Svi smo izuzetno motivirani postaviti Hrvatsku na svjetsku kartu vodećih Festivala hodanja, a naš Hrvatski će sigurni smo postati tradicionalan. Pozivamo sve da se prijave i uživaju u dvodnevnom prazniku zdravlja, sporta i zabave.” Ivan Radošević, direktor TZ LSŽ

Dobrobiti profesionalnog, ali i rekreativnog hodanja su brojne, a jedna od najpoznatijih činjenica jest ona da svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute! Izvrstan je to motiv za sve koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, ali se i dobro provesti te uživati u netaknutoj prirodi, da postanu sudionici Prvog Hrvatskog festivala hodanja.

Rok za prijave je 28. kolovoz, a više informacija potražite na službenim web stranicama

Vijesti: