„Sjedni i vozi“ revolucija na biciklima: 20 gradova u samo pet godina!

U samo pet godina, nextbike sustav javnih bicikala osvojio je 17 gradova u Hrvatskoj i 3 grada u susjednoj Bosni i Hercegovini,a do ljeta će se nextbike moći koristiti...

U samo pet godina, nextbike sustav javnih bicikala osvojio je 17 gradova u Hrvatskoj i 3 grada u susjednoj Bosni i Hercegovini,a do ljeta će se nextbike moći koristiti u Jastrebarskom te na potezu između Drniša i Nacionalnog parka Krka, najavljuju pokretači projekta.

Hrvatska je treća zemlja po broju nextbika gradova u Europi, odmah nakon Njemačke i Poljske, a Zagreb, Poreč, Sarajevo i Banjaluka najuspješniji su u regiji. Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj i BiH broji više od 30.000 registriranih korisnika koji su ga prepoznali kao najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz. Sustav javnih bicikala značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem, dok bicikliranje pozitivno utječe na psihofizičko zdravlje svih korisnika što može potvrditi svatko tko biciklom ide na posao ili fakultet. Sljedeći korak je iskorak u ostale zemlje u regiji.

Misija nam je prije pet godina bila uvođenje sustava javnih bicikala u javni gradski prijevoz po uzoru na velike svjetske metropole. Taj smo cilj ostvarili, a vizija do 2020. godine nam je integracija svih pružatelja usluga javnog prijevoza putem jedinstvene mobilne platforme. Od pilot projekta u Zagrebu do 20 gradova u Hrvatskoj i Bosni Hercegovini uz nezapamćen interes novih gradova iz cijele regije, nije loše“, bile su uvodne riječi pokretača projekta, Krešimira Dvorskog i Ante Gustina, na konferenciji za medije održanoj u Boćarskom domu u Zagrebu.

Nextbike spremno čeka nove gradove i tvrtke koji ulažu u održivu mobilnost i kontinuirano ulaže u nove tehnologije i unapređenje korisničkog isukstva. 30.000 registriranih korisnika u regiji, uz otvaranje novih stanica u postojećim i novim gradovima, uskoro će postati kritična masa u kreiranju svijesti cijele javnosti. Razlozi se nameću sami: održiva mobilnost, porast ekološke osviještenosti građana, korištenje javnih bicikala, carsharing i slične usluge konačno postaju „mainstream“. Nije više toliko fora paliti automobil od kuće do kafića, a da ne pričamo o probemu parkinga. Vožnja bicikla podiže razinu endorfina, smanjuje stres, a brojne su ljubavi također rođene na dva kotača.

Nextbike građanima, studentima i turistima omogućava najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz, a jednom registrirani korisnik za samo 200 kuna godišnje članarine nextbike bicikle može koristiti u više od 150 gradova u svijetu! Za turiste tu je 7-dnevni paket za samo 100 kuna, a Pay As You Go opcija omogućuje najmove bicikala u trajanju do 30 minuta za samo 5 kuna.

Što je nextbike?
Nextbike građanima, studentima i turistima omogućava najpovoljniji, najbrži, najzdraviji i najzabavniji prijevoz. Korisnik koji se jednom registrira, nextbike bicikle može koristiti u više od 150+ gradova u svijetu! Nextbike cjenik je prilagođen prema potrebama korisnika. Postoje tri opcije koje korisnik može odabrati. Korisnik za 200 kuna može aktivirati godišnju pretplatu te može koristit svaki dan neograničen broj besplatnih vožnji u trajanju 30 minuta. Osim neograničenog broja besplatnih vožnji u trajanju 30 minuta, korisnik na raspolaganju ima dodanih 1200 bonus minuta. Za korisnike koji nemaju potrebu za godišnjom pretplatom postoji opcija 7 dana pretplata za 100 kuna. Tjedna pretplata uključuje neograničen broj vožnji u trajanju 30 minuta te dodatnih 600 bonus minuta. Osim navedenih pretplata, ove godine postoji opcija bez pretplate PAY AS YOU GO koja se naplaćuje kreditnom karticom prema cjeniku 30 minuta jednako 5 kuna. Nextbike spremno čeka nove gradove i tvrtke koji ulažu u održivu mobilnost i kontinuirano ulaže u nove tehnologije i unapređenje korisničkog isukstva. Kako bi se osjećali sigurnije u prometu, Nextbike u suradnji s partnerima svake godine organizira nekoliko škola bicikliranja te potiče gradove na unapređenje biciklističke infrastrukture.

Povezana vijest:

VUKOVAR MEĐU SEDAMNAEST GRADOVA U HRVATSKOJ KOJI JE UVEO NEXTBIKE SUSTAV JAVNIH BICIKALA 

[ SPIN CITY & NEXTBIKE ] ZAJEDNIČKOM SURADNJOM DO POTPUNE USLUGE GRADSKOG PRIJEVOZA U ZAGREBU

Vijesti: