Održane dvodnevne edukacije za iznajmljivače na Lošinju

Sudionici su mnogo saznali o administrativnom poslovanju, upravljanju financijama, kao i gdje se oglašavati te kako do izvrsnih recenzija.

Autor:  HrTurizam Promo

25. travnja 2024.

Tridesetak iznajmljivača okupilo se 22. i 23. travnja 2024. godine u Muzeju Apoksiomena kako bi prisustvovali dvodnevnim edukacijama za iznajmljivače u organizaciji Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

U suradnji s tvrtkama Interligo d.o.o. i Adriagate iznajmljivači su imali prilike poslušati sve o administrativnom poslovanju i upravljanju financijama u privatnom smještaju te gdje se oglašavati i kako do izvrsnih recenzija.

Predavačice Meri Čizmić Kraljević (Interligo d.o.o.), Petra Bulat i Danijela Kuzmić (Adriagate) potom su odgovarale na pitanja zainteresiranih.

Direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, Dalibor Cvitković, uvodno je prisutnima predstavio turističke novitete te obaveze i pogodnosti za privatne iznajmljivače. Najavio je i niz događanja u 2024. godini na Lošinju.

"Već dugi niz godina Turistička zajednica provodi brojne aktivnosti namijenjene upravo olakšavanju i poboljšavanju rada privatnih iznajmljivača. Sufinanciranje marketinških aktivnosti, besplatno oglašavanje na mrežnom mjestu turističke zajednice, program vjernosti za dugogodišnje goste, podjela sadnica te 'kartice za iznajmljivače' - ostvarivanje pogodnosti u lokalnim trgovinama samo je dio tih aktivnosti koje se provode upravo s ciljem podizanja kvalitete usluge u privatnom smještaju, ali i poboljšanja vidljivosti tih istih kapaciteta. Osim važnosti povezanosti s lokalnom zajednicom i destinacijom kao takvom, važno je da iznajmljivači budu aktivni i prate trendove na tržištu kako bi se istima mogli i prilagoditi", izjavio je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Dvodnevne edukacije za iznajmljivace tz mali losinj 2

Dvodnevne edukacije za iznajmljivace tz mali losinj 1

Inače, od ukupno 2.223.660 ostvarenih noćenja na Lošinju u 2023. godini 19,2 posto ostvareno je upravo u privatnom smještaju (objekti u domaćinstvu i druge vrste smještaja). Značajan je to udjel privatnog smještaja u ukupnim noćenjima u destinaciji.

Izvor i foto: Turistička zajednica Grada Malog Lošinja

Autor:  HrTurizam Promo

25. travnja 2024.